Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με τις Τρωάδες στη Χαλκίδα η Εστία

Στην Χαλκίδα «ταξίδεψε» το Θεατρικό Εργαστήρι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης «Κάρολος Κουν», παρουσιάζοντας την παράσταση ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη, στο πλαίσιο του 8ου bio-Mechanical festival. Μια σεμνή προσπάθεια της Θεατρικής Ομάδας της ΕΣΤΙΑΣ να προσεγγίσει την τραγωδία και τις ιδέες της, μέσα από τη μεγάλη τέχνη του θεάτρου, την οποία αγκάλιασε το κοινό που καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό.

«Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν εναντίων των Μηλίων καθώς και για την Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν. Οι Τρωάδες είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό».

Συντελεστές:

▪️Ποσειδώνας – Κωνσταντίνος Tαβλαδωράκης
▪️Αθηνά – Σοφία Σουλιώτη
▪️Εκάβη – Καλλιρρόη Ηλιοπούλου και Τούλα Μωραΐτου,
▪️Ταλθύβιος – Αντώνης Χάλαρης
▪️Κασσάνδρα – Άννα Χατζηκλημάνογλου
▪️Ανδρομάχη – Τόνια Ψυλλάκη
▪️Μενέλαος – Παναγιώτης Τακουλίδης
▪️Ωραία Ελένη – Δέσποινα Μαρμαρά
▪️Χορός – Αρίστη Γεωργοπούλου – Κατερίνα Μεραμβελιωτάκη – Κατερίνα Λιαράκου – Κατερίνα Χαβάκη – Γεωργία Σωτηροπούλου – Ελένη Τερεζάκη – Ντάνυ Ντουντουνάκη – Καίτη Μάλλη – Σεβαστή Τσόλκα – Λυδία Ρούση
▪️Φρουροί – Κωνσταντίνος Ταβλαδωράκης – Λευτέρης Παύλου
▪️Σκηνοθεσία: Ντίνα Αβαγιανού | Σκηνικά – Κουστούμια: Θεατρικό Εργαστήρι ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης «Κάρολος Κουν» | Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Από την Σοφία Σουλιώτη | Εκτέλεση Μουσικής: Σοφία Σουλιώτη – Δημήτρης Τακτικός.

Διαβάστε επίσης: Πανιώνιος: Νέα υπερσύγχρονα αποδυτήρια απέκτησε ο Ιστορικός

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ