Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

3 εκ. ευρώ στον Δήμο για εκπόνηση σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης

«Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης δεν είναι τουριστικός. Αλλά όχι για πολύ. Αν στρέψουμε το βλέμμα μας στο κοντινό μέλλον, με ορίζοντα 10ετίας, θα είναι, χωρίς υπερβολή, το σημείο αναφοράς της Αττικής», δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανακοινώνοντας ότι ο Δήμος εξασφάλισε ευρωπαϊκή επιχορήγηση 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στην εκπόνηση σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με την επένδυση στο Ελληνικό.

Η πρόταση που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΝΕΛΙΞΙΣ», ως συνέχεια της έρευνας-μελέτης για την μετεξέλιξη του σε «Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού» και με την συνεργασία του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εγκρίθηκε έπειτα από έντονο ανταγωνισμό μεταξύ 112 υποψηφιοτήτων από 12 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εγκεκριμένη Δράση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει τίτλο Πράσινες Πολιτιστικές Οάσεις (Green Cultural Oasis -GreCO) και συνίσταται σ’ ένα προληπτικό σχέδιο διαχείρισης προορισμού, που πρόκειται να αποτελέσει πρότυπο για αναδυόμενους αστικούς τουριστικούς προορισμούς που επιθυμούν να υιοθετήσουν βιώσιμες και ανθεκτικές λύσεις, εξασφαλίζοντας αφενός την ευημερία των κατοίκων τους, αφετέρου την ικανοποίηση των επισκεπτών.
Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε με όλους τους εταίρους του προγράμματος στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Ακολούθησε η πρώτη συνάντηση όλων των υπευθύνων και των 22 προγραμμάτων στην Λιλ της Γαλλίας.
«Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης», κατέληξε ο κ. Κωνσταντάτος, «αποτελεί ήδη πόλο έλξης και ανερχόμενο διεθνή τουριστικό προορισμό».

Διαβάστε επίσης: Το Σεπτέμβριο του ’25 ανοίγει τις πύλες του το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Ελληνικό

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ