Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μετωπική σύγκρουση Αυτοδιοίκησης – ΕΤΑΔ το Σεπτέμβριο για το παραλιακό μέτωπο

«Καυτός» θα είναι ο Σεπτέμβριος στον Άλιμο. Ήδη ετοιμάζεται μετωπική σύγκρουση εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουλάχιστον πέντε παραλιακών Δήμων με τους αρμοδίους της ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ) και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο.

Αποφασισμένος να το φτάσει στα άκρα, καλώντας συναδέλφους του από την Αυτοδιοίκηση, βουλευτές του Νοτίου Τομέα, και πολίτες, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης 31 Αυγούστου, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του, καταφέρθηκε εναντίον της ΕΤΑΔ ΑΕ, η οποία, όπως είπε, «… παίζει υπέρ συμφερόντων παραλιακών επιχειρήσεων και σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Αλίμου και όλων των δημοτών». Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι αμφισβητεί τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης.

Α. Κονδύλης: «Γι’ αυτή την ΕΤΑΔ εγώ ντρέπομαι»

«Πρόκειται για πρωτόγνωρους και επικίνδυνους χειρισμούς που προβάλλονται ακόμη και ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας», σχολίασε ο κ. Κονδύλης, σημειώνοντας: «Τι κάναμε ήδη ως Δήμος; Πήραμε τους ισχυρισμούς αυτούς και τους κοινοποιήσαμε σε όλους τους παραλιακούς Δήμους και στην ΚΕΔΕ (σσ Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), καλώντας τους να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο. Άμεσα ανταποκρίθηκε η ΚΕΔΕ και ήδη έκανε παρέμβαση κατά της ΕΤΑΔ και υπέρ του Δήμου Αλίμου. Το ίδιο έκαναν οι Δήμοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου. Έχουμε το Σεπτέμβριο μία μετωπική αντιπαράθεση Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και τουλάχιστον 5 Δήμων) με την ΕΤΑΔ και δύο παραλιακές επιχειρήσεις. Θα είμαστε δηλαδή από τη μία πλευρά η Αυτοδιοίκηση με πολίτες και από την άλλη επιχειρηματίες μαζί με την ΕΤΑΔ. Για αυτή την ΕΤΑΔ εγώ ντρέπομαι…».

Ο δήμαρχος Αλίμου ανέφερε ότι «… έχει “ματώσει” η Νομική Υπηρεσία του Δήμου με δικαστήρια, προσφυγές, διότι έχει να αντιμετωπίσει μία βιομηχανία αγωγών από παραλιακές επιχειρήσεις, και άλλη μία βιομηχανία που έχει ανοίξει η ΕΤΑΔ για να βοηθήσει τις παραλιακές επιχειρήσεις και να στραφεί κατά του Δήμου».

Ζητεί τη συνδρομή Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης

Στην τοποθέτηση του, ο δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, «ώστε να σταματήσει η αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά της ΕΤΑΔ». Ταυτόχρονα πρότεινε να γίνει εκτεταμένη ενημέρωση των πολιτών για τις ενέργειες της ΕΤΑΔ, «ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος κοινωνικός έλεγχος σε μια Εταιρεία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Κράτους».

Προτείνε να προχωρήσει ο Δήμος στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Να συναντηθεί αντιπροσωπεία του Δήμου (Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο) με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, ώστε να τους ενημερώσει για το θέμα, ζητώντας την έμπρακτη υποστήριξή τους.
  • Να διεξαχθεί το Σεπτέμβριο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο με καλεσμένους όλους τους βουλευτές του Νοτίου Τομέα, απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα, ώστε να ενημερωθούν οι ίδιοι αναλυτικά και να τοποθετηθούν δημόσια εφόσον το επιθυμούν.
  • Να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο μία μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών στην Παραλία Αλίμου, με συμβολικό αποκλεισμό για μερικά λεπτά της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

«Η κοινωνία “βράζει”. Οι επιχειρηματίες και η ΕΤΑΔ πρέπει να καταλάβουν ότι με τις ενέργειές τους “φουντώνουν” τον κόσμο και θα έχουμε έντονες και ακραίες αντιδράσεις. Προκαλούν την κοινωνία με τη συμπεριφορά τους», επισήμανε ο κ. Κονδύλης.

Τέλος, πρότεινε να παρασταθεί ο Δήμος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΤΑΔ και κάθε εμπλεκομένου.

Διαβάστε επίσης:

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, για τη δράση της ΕΤΑΔ στην παραλία, ζητεί ο δήμαρχος Αλίμου 

Στα άκρα η κόντρα Δημάρχου – Επιχειρηματιών. Στο στόχαστρο μπήκε το Cine Alimos

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ