Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Λαϊκή Ενότητα για δολοφονία Χανίγιε: Ανοίγει την πόρτα σε έναν γενικευμένο  πόλεμο  στην περιοχή μας

Τον φόβο της κλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε. Ωστόσο, τονίζει χαρακτηριστικά πως οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ανέχονται τις τρομοκρατικές ενέργειες του Ισραήλ.

Την ώρα που βρισκόταν φιλοξενούμενος στο Ιράν μαζί με άλλους ξένους ηγέτες οργανώσεων και χωρών, με αφορμή την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πρόσφατα εκλεγμένο Μασούντ Πεζεκσιάν, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ  Χανίγιε, μαζί με τον σωματοφύλακα του, δολοφονήθηκε με πυραυλικό χτύπημα  σε σπίτι στην Τεχεράνη,  όπου διέμενε φιλοξενούμενος.

Το Ισραήλ ήδη αναγνώρισε την τρομοκρατική αυτή πράξη με πιο χαρακτηριστική  την δήλωση του υπουργού της κυβέρνησης  Νετανιάχου,  Amichai Eliyahu, υπουργού κληρονομιάς του Ισραήλ:  «Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσουμε  τον κόσμο από αυτή τη βρωμιά. Όχι άλλες φανταστικές συμφωνίες ειρήνης/παράδοσης. Όχι άλλο,  έλεος. Το σιδερένιο χέρι μας που θα τους χτυπήσει είναι αυτό που θα φέρει ειρήνη και λίγη παρηγοριά και θα ενισχύσει την ικανότητά μας να ζούμε ειρηνικά …..»

Η ΛΑΕ – ΑΑ καταδικάζει την συνεχιζόμενη πρωτόγνωρη γενοκτονία  σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που διεξάγει ο εγκληματίας Νετανιάχου και η κυβέρνηση του.  Οι χωρίς τέλος τρομοκρατικές ενέργειες, όπως η πρόσφατη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς αλλά και πολλών άλλων ηγετών του Λιβάνου, του Αραβικού κόσμου, κ.λπ. το αποδεικνύουν.

Το πράσινο φως στην παράλογη κλιμάκωση από το Ισραήλ έχει δοθεί από τις ΗΠΑ. Η ανοχή και η στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ  σε έναν πόλεμο που εντείνεται και γενικεύεται χωρίς  όρια θέτει  σε τροχιά πολεμικής φρενίτιδας όλες τις χώρες και τους λαούς  της ευρύτερης περιοχής.

Ταυτόχρονα  η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την ενοχή σιωπή των άλλων φιλονατοϊκών κομμάτων, συνεχίζει να δυναμώνει τον  εναγκαλισμό σε   στρατιωτικό, οικονομικό  και διπλωματικό επίπεδο με την απομονωμένη κυβέρνηση του Ισραήλ.

Είναι η ώρα όπου όλη η Αριστερά πρέπει ενώσει τη φωνή και τη δράση της εναντίον του πολέμου που ήδη γενικεύεται. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Πρέπει να σταματήσουμε τον παραλογισμό του πολέμου, της κρατικής τρομοκρατίας και της γενοκτονίας εις βάρος του Παλαιστινιακού Λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ