Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Έφυγε» ο δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, πένθος στην αυτοδιοίκηση

Θλίψη στον κόσμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκαλεί η είδηση του θανάτου σε ηλικία 60 ετών του δρ. Μιχάλη Χρηστάκη, ιδρυτή της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης  «Κλεισθένης» και με μεγάλη υπηρεσία ως γενικός γραμματέας επί χρόνια στον Δήμο Αμαρουσίου, Νέας Σμύρνης και πρόσφατα Φιλοθέης – Ψυχικού, ο οποίος δυστυχώς έχασε την σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Μιχάλης Χρηστάκης γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης.

Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατείχε Μεταπτυχιακό Τίτλο (Master’s Degree) με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Θέματα και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, ενώ αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία. Διατέλεσε Ειδικός Επιστήμονας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), με πολυετή εμπειρία στην διαχείριση και αξιοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων και των τομεακών Κοινοτικών και Εθνικών Χρηματοδοτήσεων.

Ήταν Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από το 2001.

Διατέλεσε επί σειρά ετών γενικός γραμματέας στο Δήμο Αμαρουσίου(2007-2015), στο Δήμο Διονύσου (2015-2017), στον Δήμο Νέας Σμύρνης (2017-2023) και μέχρι σήμερα στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», της οποίας είναι και ιδρυτικό στέλεχος από το 2011.

Το 2013 – 2014 διετέλεσε πρόεδρος της Ομάδας Αυτεπιστασίας για τον Τομέα Αλιείας του ΟΟΣΑ. Με εκπαιδευτικό – συγγραφικό έργο και αρθρογραφία σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Χρηματοδοτήσεων και Δημοσίου Μάνατζμεντ.

 

Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ εκφράζει την βαθιά θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ