Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΠΑΥ: Συνάντηση Ισ. Μάδη με Βασ. Κικίλια για την προστασία του βουνού

Συνάντηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια είχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης με κεντρικό αντικείμενο τη στενότερη συνεργασία Υπουργείου και Συνδέσμου.

Ο Ισίδωρος Μάδης παρουσίασε στον Υπουργό τις δράσεις και τον σχεδιασμό του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού επισημαίνοντας την ανάγκη για στενή συνεργασία των δύο φορέων με στόχο την προστασία του βουνού της Αττικής. Επιπλέον μετέφερε στον Βασίλη Κικίλια την εμπειρία από τη χρήση των drones που έχουν τοποθετηθεί από το Υπουργείο περιφερειακά του Υμηττού ενισχύοντας το δίχτυ προστασίας του βουνού συνδυαστικά με τις κάμερες ανίχνευσης πυρκαγιάς που έχει εξασφαλίσει ο ΣΠΑΥ, επισημαίνοντας παράλληλα την αξία του ανθρώπινου παράγοντα που έχει αποδειχθεί στην πράξη.

Επιπλέον επισημάνθηκαν απαραίτητες δράσεις και παρεμβάσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα με στόχο την επέκτασή τους και σε άλλες περιοχές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ