Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Βράζει» το παραλιακό μέτωπο – Κινητοποιήσεις για ελεύθερες παραλίες και κατά της ΕΤΑΔ

Οι κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση ελεύθερων παραλιών έφθασαν εσχάτως και στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Όσο αναπτύσσεται η περίφημη Αθηναϊκή Ριβιέρα, τόσο πιο δυσπρόσιτες γίνονται οι παραλίες για τους κατοίκους της Αθήνας και «φασαριόζικες» οι γειτονιές των Νοτίων Προαστίων.

Πολλοί δήμαρχοι, εν τω μεταξύ, καταφέρονται εναντίον της ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), η οποία εκμεταλλεύεται μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου, ιδίως μετά την υπόθεση διαφθοράς που την ταλανίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το πρωί της Κυριακής, 4 Αυγούστου, η δημοτική Αρχή Σαρωνικού υπό τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαχρήστου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι κάτοικοι του Λαγονησίου, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για τα σχέδια της ΕΤΑΔ στην παραλία «Πεύκο», δίπλα στο Grand Resort. Στο πλάι τους, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος έχει ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις με την ΕΤΑΔ για τον τρόπο εκμετάλλευσης του παραλιακού κομματιού της πόλη του από επιχειρηματίες.

«Οι αθλιότητες της ΕΤΑΔ (που το τελευταίο διάστημα έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω της διαφθοράς στους κόλπους της) έχουν θίξει και τον συγκεκριμένο παραλιακό Δήμο, όπως και αρκετούς άλλους ανά την Ελλάδα. Θα είμαστε στο πλευρό κάθε Δήμου που βλάπτεται από τον αδιανόητο τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου κρατικού μορφώματος, που όποτε το βολεύει είναι “μνημονιακό”, όπου το βολεύει είναι “κρατικό” και όπου θέλει είναι “ιδιωτικό”», δήλωσε ο κ. Κονδύλης. Ανακοίνωσε δε, ότι ήδη συντονίζονται πολλοί θιγόμενοι Δήμοι τις ενέργειές τους, «… ώστε να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό, την ασυδοσία και τη χυδαιότητα!».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, κάλεσε τους αρμόδιους να μην φέρουν τα μηχανήματα (σσ την περασμένη εβδομάδα, μπήκαν μπουλντόζες και άρχισαν να γκρεμίζουν ένα μικρό υπαίθριο θεατράκι και δύο μικρές κατασκευές με κεραμοσκεπή, δίπλα ακριβώς από την παραλία του Grand Resort στο Λαγονήσι, στο 42ο χλμ της παραλιακής) και να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά. Την ίδια ώρα – ανακοίνωσε – ο Δήμος θα καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΤΑΔ. «Όλοι μαζί, με σεβασμό στους πολίτες και με έναν υπεύθυνο Δήμο, δίνουμε τη μάχη για να προστατεύσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της παραλίας μας», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι σήμερα από νωρίς το πρωί γίνεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γλίστρα Λαγονησίου (παραλία Ευκάλυπτα), παρουσία ανδρών των ΜΑΤ.

Διαβάστε επίσης: Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, για τη δράση της ΕΤΑΔ στην παραλία, ζητεί ο δήμαρχος Αλίμου

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ