Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο τέλος Αυγούστου υπογράφεται συμβόλαιο ενοικίασης μεταξύ Δήμου και Εστίας

Κανένας κίνδυνος δεν τίθεται για τα σχολεία της Εστίας Νέας Σμύρνης, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος, Γιώργος Κουτελάκης, ο οποίος εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Το θέμα έφθασε μέχρι και τη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Σοφία – Χάιδω Ασημακοπούλου.

Με αφορμή την ερώτηση, σχετικά με την υποτιθέμενη έξωση του 7ου Λυκείου και του 8ου Γυμνασίου από το κτίριο της Εστίας, η δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει τους γονείς ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών τους στα εν λόγω σχολεία και εγγυάται την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι «η διαρροή παρόμοιων “ειδήσεων” που είναι παντελώς αναληθής και μάλιστα έφτασαν με την μορφή ερώτησης ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων, προκαλεί προβληματισμό για την σκοπιμότητά τους».

Τονίζεται δε, ότι παρά την «προίκα» που κληρονόμησε η δημοτική Αρχή της, «βρίσκεται σταθερά μπροστά στον αγώνα για την ποιοτική εκπαίδευση όλων των παιδιών της πόλης».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ο Δήμος Νέας Σμύρνη διευκρινίζει τα εξής:

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προκήρυξε δημοπρασία για την εκ νέου ενοικίαση του κτιρίου της Εστίας ως του μοναδικού κατάλληλου στην πόλη κτίριο να στεγάσει το 7ο Λύκειο και το 8ο Γυμνάσιο. Πράγματι στον διαγωνισμό προσήλθε μόνο η ιδιοκτησία της Εστίας.

Η Επιτροπή Καταλληλότητας διατύπωσε ερωτήματα και εστάλησαν προς διευκρίνιση στην ιδιοκτησία της Εστίας. Μετά την απάντηση θα προχωρήσει η υπογραφή συμβολαίου ενοικίασης η οποία χρονικά προσδιορίζεται το αργότερο προς το τέλος Αυγούστου.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση για τα επόμενα χρόνια στο πρόβλημα αυτό γιατί δεν υπάρχει ελεύθερο οικόπεδο, ιδιωτικό ή δημόσιο, για την ανέγερση νέου κτιρίου για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα επέτρεπε και την «απεξάρτηση» από την αναγκαιότητα ενοικίασης του κτιρίου της Εστίας.

Ουδέποτε η Εστία απείλησε εγγράφως ή δημοσίως με έξωση, απλώς αυτό δηλώθηκε άτυπα σε κάποια από τις συναντήσεις με τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης από την 1/1/2023 μέχρι σήμερα έχει καταβάλει από ίδιους πόρους 400.000 ευρώ ως αποζημίωση χρήσεως για το έτος 2023 και μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Επίσης ο Δήμος βρίσκεται σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, την πολιτική και υπηρεσιακή ιεραρχία του, για να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της τακτοποίησης της υποχρέωσης καταβολής μισθωμάτων, όπως προβλέπει η σχετική δικαστική απόφαση για τα έτη από το 2011 έως και το έτος 2022.

Διαβάστε επίσης: Πανιώνιος: Νέα υπερσύγχρονα αποδυτήρια απέκτησε ο Ιστορικός

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ