Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλλεπάλληλες συναντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με Θέατρα Βράχων, Δημοτικό Στάδιο και ΠΥΡΚΑΛ

Το θέμα της αδειοδότησης του Δημοτικού Σταδίου Υμηττού, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με την ευρύτερη περιοχή των θεάτρων Βράχων, έθεσε στον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, Νίκος Τσιλίφης.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες, Δευτέρα 5 Αυγούστου, στο Υπουργείο συζητώντας ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και ουδείς γνωρίζει πως ακριβώς θα εξελιχθούν. Πρόκειται για ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης – Υμηττού, όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Λόφου Κοπανά και των αθλητικών – πολιτιστικών εγκαταστάσεων που κοσμούν την περιοχή (Θέατρα Βράχων και Δημοτικό Στάδιο Υμηττού), καθώς και αυτό της ΠΥΡΚΑΛ, με την αντιπολίτευση να ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ειδικά γι’ αυτά τα δύο ζητήματα, τα οποία αποτελούν βραχνά για τον Δήμο, ο Νίκος Τσιλίφης έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ εκκρεμεί και συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, κυρίως για το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ, καθώς μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί. «Κάποια ζητήματα είναι τόσο σοβαρά που πρέπει να υπάρχει ενημέρωση από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο», τόνισε ο κ. Τσιλίφης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικά για τον Λόφο Κοπανά και τα Θέατρα Βράχων ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού έχει κάνει συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλο Μαρινάκη, ρωτώντας τον πότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαλλοτρίωση ή την αγορά του χώρου που ο Άρειος Πάγος αποφάσισε αμετάκλητα ότι ανήκει σε ιδιώτες. Το θέμα συζήτησε και με τον περιφερειάρχη, Νίκο Χαρδαλιά.

Τέλος, αναμένεται συνάντηση και με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή ακριβώς πριν από έναν χρόνο, είχε μεταφέρει την κυβερνητική δέσμευση (είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό) περί άμεσης απόκτησης των 104 στρεμμάτων του Λόφου Κοπανά και την παραχώρησή τους στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού.

Με την υπουργό Πολιτισμού αναμένεται να συναντηθούν από κοινού οι δήμαρχοι Δάφνης – Υμηττού και Βύρωνα, καθώς όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Τσιλίφης το μεγαλύτερο μέρος από την έκταση που έχει δοθεί, βάσει της απόφασης του Αρείου Πάγου, στους ιδιώτες, ανήκει στον Δήμο Βύρωνα. Ουσιαστικά, αυτό που έχει απωλέσει ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού είναι οριζοντίως το μισό Δημοτικό Στάδιο Υμηττού. Γι’ αυτό αμφισβητείται η δυνατότητα χρήσης του από αθλητικά σωματεία. Εξαιτίας του ιδιοκτησιακού ζητήματος που έχει προκύψει, το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού δεν μπορεί να εκδώσει άδεια λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Άμεση λήψη μέτρων εξασφάλιση του δημόσιου και ελεύθερου χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά ζητά το ΚΚΕ

Ειδήσεις από τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ