Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παναγιώτης Μανούρης στην «Α»: «Σε επαφή με τους κατοίκους λύνουμε τα προβλήματα της Νέας Ιωνίας»

Aφήνοντας αιχμές για την κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο νέος δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης κάνει -μέσω της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ- απολογισμό για τους πρώτους έξι μήνες θητείας.

Στο άρθρο του «σταχυολογεί» τα έργα και τις δράσεις της δημοτικής Αρχής αυτό το διάστημα, ενώ αναφέρει τις προτεραιότητες που έχει θέσει.

Πέρασαν έξι μήνες από τότε που αναλάβαμε και επίσημα τη διοίκηση του Δήμου της Νέας Ιωνίας. Ως νέα δημοτική Αρχή έχουμε επιλέξει συνειδητά να κάνουμε έργα για να βελτιώσουμε άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων. Δυστυχώς, η πόλη ήταν αφημένη στην τύχη της.

Εκτός από τα μεγάλα έργα που σταμάτησαν με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, δεν έχουν γίνει ούτε οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε να γίνει η καθημερινότητα στην πόλη μας ευκολότερη. Ενδεικτικά αναφέρουμε την έλλειψη προσβασιμότητας, τον ανεπαρκή οδοφωτισμό, την ελλιπή καθαριότητα, τα σπασμένα πεζοδρόμια, που είναι μερικά από τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και από τα πρώτα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.

Είμαστε σε άμεση επαφή με τους κατοίκους και προσπαθούμε και λύνουμε σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματά τους. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε ως προτεραιότητά μας τη λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι. Πετύχαμε τον στόχο και τον σκοπό μας, αφού η κατασκήνωση λειτούργησε άψογα παρά την εγκατάλειψη που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έγιναν στον χώρο όλες οι απαραίτητες επισκευές σε χρόνο – ρεκόρ, ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια για 450 παιδιά, ενώ εργάστηκαν 25 άτομα. Φιλοξενήσαμε, μάλιστα, παιδιά και από την Αlanya της Τουρκίας.

Στην κατασκήνωση στο Αλεποχώρι, φιλοξενήθηκαν και τα μέλη των ΚΑΠΗ.Ο αριθμός των ωφελούμενων έφτασε τους 450 στη δράση θαλάσσιων μπάνιων, χωρίς να διακόπτεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ (όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια)

Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας

Στην Καλογρέζα δημιουργήθηκε Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας και το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους δημότες που έχουν ανάγκη. Περιλαμβάνει υπηρεσίες γραφείου ψυχολόγου – ατομικές συνεδρίες με ενήλικες, παραπομπές σε δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία και άλλους φορείς Ψυχικής Υγείας. Δυστυχώς, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν εφαρμόζεται στον Δήμο Νέας Ιωνίας, γιατί χάθηκε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, η οποία δεν ενήργησε όταν έπρεπε.

Τα σχολεία

Στον τομέα της Παιδείας παραλάβαμε σχολεία με άπειρα κτιριακά προβλήματα. Αγωνιστήκαμε να γίνουν λειτουργικά με δικά μας μέσα και συνεργεία. Υλοποιήσαμε με επιτυχία το πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης, όπου συμμετείχαν περίπου 1.200 παιδιά. Πραγματοποιήσαμε, μαζικά, προμήθεια κλιματιστικών. Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα από τα σχολεία και δουλεύουμε για την επίλυσή τους.

Αθλητισμός και έργα στο στάδιο

Και ο τομέας του Αθλητισμού διοργάνωσε πολύμορφες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία και μαζικότητα. Ειδικά για τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο, τηρείται το χρονοδιάγραμμα των έργων αντικατάστασης χλοοτάπητα και ταρτάν, ενώ θα παραδοθεί στις ομάδες εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Καθαριότητα και Περιβάλλον

Πολύμορφο είναι το έργο του τομέα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας. Παραλάβαμε πλήρως επισκευασμένο το ένα από τα δυο καδοπλυντήρια, ώστε να πλένονται επιτέλους οι κάδοι απορριμμάτων, έπειτα από πολλά χρόνια. Απομακρύναμε όλους τους κατεστραμμένους κάδους, εντατικοποιούμε το πρόγραμμα καταγραφής και απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Όσον αφορά την ανακύκλωση, εισάγαμε επιπλέον δρομολόγιο στην αποκομιδή. Υπάρχει ευαισθητοποίηση πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, με δράσεις της Υπηρεσίας μέσω του προγράμματος «Green City» και τη συμμετοχή σχολείων. Επεκτείνουμε το δίκτυο των καφέ κάδων.

Από τις Υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2023 ο εργολάβος της Περιφέρειας σταμάτησε να αδειάζει τους υπόγειους κάδους, οι οποίοι είχαν μεταβληθεί σε μικρές χωματερές. Το πρόβλημα λύθηκε, αφού ο Δήμος δεν διαθέτει όχημα – παπαγαλάκι, με τη μετασκευή ενός φορτηγού. Προχωρήσαμε σε εργασίες καθαρισμού σπιτιών και οικοπέδων που αποτελούν εστίες μόλυνσης, ενώ πραγματοποιήσαμε δενδροφυτεύσεις.

Στον τομέα της φιλοζωικής πολιτικής πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση ταϊστρών, ποτίστρων και ξύλινων σπιτιών για τα αδέσποτα ζώα σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, με την προοπτική να μπουν πολλά περισσότερα.

Παρεμβάσεις για ΑμεΑ

Κάνουμε αποκατάσταση της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων, δημιουργώντας ασφαλείς διαδρομές με στοχευμένες παρεμβάσεις, κατασκευές ραμπών ΑμεΑ και οδηγών όδευσης τυφλών σε πεζοδρόμια. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα πεζοδρόμια της οδού Βυζαντίου στην Καλογρέζα, τα οποία ήταν επικίνδυνα, όπως κι οι ράμπες για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ΑμεΑ, μετά την οδό Αγίου Γεωργίου και στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

ΕΡΙΟΤΕΚ

Όσον αφορά το θέμα της ΕΡΙΟΤΕΚ, θα εξαντλήσω κάθε πιθανότητα να πάρουμε τον χώρο αυτόν και να φτιάξουμε τα σχολεία μας, όπως ακριβώς έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό. Είναι τεράστιο το ολίσθημα στο οποίο έπεσε η προηγούμενη δημοτική Αρχή, να εξαντλήσει τον χρόνο με τον τρόπο που τον εξάντλησε, μέχρι τον Αύγουστο του 2023 και χάνοντας τη δυνατότητα να έχει πάρει το δάνειο και να έχει τελειώσει με την απαλλοτρίωση. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και θα αναζητηθούν στο ακέραιο. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Είναι στόχος για εμάς όπως και το «92Κ».

Τα μεγάλα έργα που σταμάτησε η Δ. Θωμαΐδου θα ερευνηθούν ένα προς ένα. Θάψανε 1.100.000 ευρώ στα θεμέλια. Το έργο αυτό θα το κλείσει μόνο ο Εισαγγελέας. Ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε να αναπλαστεί όλο το κέντρο συνολικά, συμπεριλαμβανομένου και του parking.

Αναπλάσεις πλατειών

Για τις αναπλάσεις στις πλατείες Αναπήρων και Μουταλάσκη βρισκόμαστε σε διαβούλευση με τους κατοίκους, καθώς δεν προβλέφθηκε πράσινο. Τώρα αναλαμβάνουμε εμείς και θα παραδώσουμε στους πολίτες πλατείες χρηστικές και πράσινες, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα στα σχέδια που παραλάβαμε. Στις αναπλάσεις των πλατειών Υγείας και Τσαλδάρη που δρομολογούμε, θα μπορούν να μας κρίνουν οι πολίτες και να δουν τι σημαίνει σύγχρονοι δημόσιοι χώροι.

Να υπογραμμίσω ότι αναζητώντας τρόπους να επιταχύνουμε τις διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων, αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στον ΕΥΔΗΜΟ. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με άλλους Δήμους, θα μειωθεί ο χρόνος και το κόστος υλοποίησης των έργων. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών μα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ