Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμβάλλει στην προσπάθεια πυρόσβεσης και στέκεται στο πλευρό των πυρόπληκτων

Στέλιος Μαμαλάκης: «Ανείπωτη η θλίψη για την καταστροφή! Αυτές τις δύσκολες ώρες χρειάζονται μόνο πράξεις συνδρομής και αλληλεγγύης. Από την πλευρά μας κάνουμε το καλύτερο δυνατό, από την πρώτη στιγμή».

Με απόφαση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει θέσει ήδη στην διάθεση του υπουργείου Πολιτική Προστασίας τις υδροφόρες καθώς και τα μηχανήματα έργου, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Αττική και αναμένει εντολές από τα συντονιστικά όργανα των αρμόδιων υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας για την αξιοποίηση τους.

Παράλληλα ο Δήμος, καλεί τους πολίτες να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν στους πυρόπληκτους συμπολίτες. Κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συγκεντρώνει αυστηρά και μόνο:

– Εμφιαλωμένο Νερό
– Φαρμακευτικό υλικό (όπως γάζες, δάκρυα, κρέμες φυσιολογικό ορό, αλοιφή για εγκαύματα κτλ)
– Και συσκευασμένη τροφή για τα αδέσποτα

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται την Τρίτη 13, την Τετάρτη 14 και την Παρασκευή 16 Αυγούστου, από 9 έως 12 το μεσημέρι στο γήπεδο του Δήμου μας ( Αγίου Δημητρίου 321).
Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μπορεί να συνεχιστεί για περισσότερες ημέρες ανάλογα με την εξέλιξη των πυρκαγιών. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ