Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Περισσότερες από 1.500 υπογραφές στην πρόταση Κωνσταντάτου για Κοινωνική Εργασία

Περισσότερες από 1.500 υπογραφές συγκέντρωσε την εβδομάδα του 15αύγουστου, η πρόταση του δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης και προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, Γιάννη Κωνσταντάτου, περί επιβολής Κοινωνικής Εργασίας σε όλους όσοι βανδαλίζουν δημόσια περιουσία ή εμπλέκονται στην πρόκληση πυρκαγιών.

«Οι πολίτες εκφράζουν την άποψη ότι η κοινωνική εργασία αποτελεί έναν δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των φαινομένων βανδαλισμού και εμπρησμών», τονίζει ο κ. Κωνσταντάτος.

«Στόχος της πρωτοβουλίας», είπε ο δήμαρχος, «είναι η δημιουργία μιας πιο δίκαιης και υπεύθυνης κοινωνίας, όπου οι υπαίτιοι θα αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους». Με την επιβολή της κοινωνικής εργασίας, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και θα αποτραπούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον. Η πρωτοβουλία αυτή έχει προκαλέσει έντονο διάλογο στην κοινωνία και αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση φαινομένων βανδαλισμού και την αποκατάσταση της δημόσιας περιουσίας.

Τι προβλέπει η πρωτοβουλία;

Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία προτείνει την τροποποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, ώστε:

  • Να επιβάλλεται κοινωνική εργασία σε όσους βανδαλίζουν δημόσιους χώρους ή εμπλέκονται σε εμπρησμούς, είτε ως παρεπόμενη ποινή για τους ενήλικες είτε ως αναμορφωτικό μέτρο για τους ανήλικους.
  • Να μειωθεί το ηλικιακό όριο για την επιβολή κοινωνικής εργασίας σε ανήλικους από τα 15 στα 14 έτη.
  • Η κοινωνική εργασία να παρέχεται σε τομείς όπως η καθαριότητα, η συντήρηση και το πράσινο των Δήμων, με στόχο την αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσαν οι δράστες.

Παραμένει ανοιχτή η ψηφοφορία

Ψηφίστε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα που θα βρείτε στο Σύνδεσμο:
https://www.change.org/epivoli_koinonikis_ergasias_se_empristes_kai_se_osous_katastrefoun_dimosia_periousia

Χρήσιμες οδηγίες για την υπογραφή

  • Συμπληρώνετε το όνομα, το επώνυμο και το email σας.
  • Ύστερα μεταβείτε στο email σας και ανοίξτε το μήνυμα από την πλατφόρμα change. org ώστε να πραγματοποιήσετε την ταυτοποίηση του email.
  • Στο επόμενο πεδίο δεν πατάτε την δωρεά (το κόκκινο) αλλά το λευκό κουμπί από κάτω, με οποίο ολοκληρώνετε τη διαδικασία έχοντας τη δυνατότητα να κοινοποιήσετε την πρωτοβουλία αυτή.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμα τα σχολεία για το πρώτο κουδούνι

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ