Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μελωδικός ο Σεπτέμβριος στην πόλη. Ξεκινά το Φεστιβάλ στις 2/9

Μελωδίες θα γεμίσει το Σεπτέμβριο η Γλυφάδα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2024 διοργανώνονται συναυλίες που θα ικανοποιήσουν όλα τα μουσικά γούστα.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου / Στέφανος Κορκολής – Σοφία Μανουσάκη

Τοποθεσία : Γ’ Μαρίνα

Ώρα έναρξης : 20:30

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη σε μια μοναδική συναυλία το βράδυ της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου. Μαγική προμηνύεται η συναυλία καθώς ο διεθνούς φήμης συνθέτης πέρα από την αναδρομή στο έργο του και τις δικές του επιτυχίες, θα ερμηνεύσει ο ίδιος τραγούδια που έχει γράψει για άλλους σπουδαίους τραγουδιστές όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Νάνα Μούσχουρη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαρινέλλα, ο Μάριος Φραγκούλης και άλλοι.

Στη σκηνή του θα ακουστούν τραγούδια όπως το «Θες», «Κάποιες φορές», «Σβήσε το φεγγάρι», «Δεν είσαι εδώ», «εκατό φορές κομμάτια», «Οι αποσκευές», «Σ ́έχω ερωτευτεί» και φυσικά δικές του επιτυχίες όπως το «Σκόνη και θρύψαλα», «Στους πέντε ανέμους», «Το σημάδι του σκορπιού» και άλλα.

Μαζί του η ταλαντούχα Σοφία Μανουσάκη, βασική ερμηνεύτρια του Στέφανου Κορκολή τα τελευταία χρόνια, η οποία μεταξύ άλλων μετράει ήδη στο ενεργητικό της δύο διπλούς χρυσούς δίσκους σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δημόσια την αποκάλεσε «αποκάλυψη μεγατόνων».

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου / Οι θαλασσιές οι χάντρες – Αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο

Τοποθεσία : Γ Μαρίνα

Ώρα έναρξης : 20:30

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος και ιδιαίτερα τα τραγούδια του, συντροφεύουν πάντα τη ζωή μας. Πόσοι δεν έχουμε συνδέσει στιγμές μας με την Αλίκη τη Ζωίτσα, το Δημήτρη, τη Τζένη σε ρόλους υπέροχους και διαχρονικούς με την συνοδεία των τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα, του Μάνου Χατζηδάκη, του Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και λαϊκότερων συνθετών όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μανώλης Χιώτης και τόσοι άλλοι. Τραγούδια και ήχοι από μια άλλη εποχή.. γεμάτη μυρωδιές και απέραντη αθωότητα..

Τραγούδια συνθετών που ακολουθούν τη ζωή μας μας πλημμυρίζουν μνήμες και δροσερές αναμνήσεις. Μια συλλογή τραγουδιών που μέσα από το προσωπικό πρίσμα των εκτελεστών της παράστασης μας μεταφέρουν στην Αθήνα μιας παλαιότερης εποχής και επιχειρούν να μας θυμίσουν την εποχή του Αθάνατου Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η Τίνα Τράκου, με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της μουσικής, με σπουδές φωνητικής και ακορντεόν στο Εθνικό Ωδείο, συμμετοχές σε μουσικοθεατρικές θεματικές παραστάσεις, επιτυχημένα μουσικά σχήματα ,τηλεοπτικά σήριαλ και δισκογραφικές δουλειές, με την συμμετοχή του Νίκου Κρητικού με σπουδαίες συνεργασίες με Μ.Πλέσσα, Γ.Χατζηνάσιο, Χ.Νικολόπουλο και πολλούς άλλους με μια σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα και με μία πορεία γεμάτη σεβασμό στην ελληνική μουσική με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του μαέστρου κ συνθέτη Νίκου Παπαδόπουλο , θα μας οδηγήσουν σ αυτήν την ανέμελη και ξέγνοιαστη εποχή, στα σοκάκια της παλιάς Αθήνας, στην εποχή που τα τραγούδια είχαν μελωδία και στίχο που άγγιζε τις ψυχές των ανθρώπων.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μαζί της σε αυτό το μουσικό ταξίδι και ο Οργανισμός Who is Who International Academy & Awards (WIWIAA), ένας διεθνής Θεσμός φίλιας, ενότητας και εθελοντισμού και παράλληλα μια κοινωνική επιχείρηση με στόχο οι δράσεις της να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας – Social Impact, τόσο για τα ίδια τα μέλη της, τους φίλους και τα παιδιά των μελών. Έχει καθιερωθεί, εκτός από τις πολυετείς Εκδόσεις και με τα Who is Who International Awards – Ετήσια Διεθνή Βραβεία, ένα διεθνές δίκτυο ισχυρών παγκόσμιων και επιδραστικών Προσωπικοτήτων! Οι δράσεις της συνδυάζουν τον πολιτισμό με την επικοινωνία, την εμπορικότητα με την επιχειρηματική δραστηριότητα και με την εταιρική κοινωνική ευθύνη! Οι εκδόσεις και οι εκδηλώσεις δημιουργούνται και διεξάγονται χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς πολιτικές επιδιώξεις.

Για μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ με ειρήνη & δικαιοσύνη, χωρίς ανισότητες και κοινωνικές διακρίσεις! Μία ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ όπου τα μέλη της κτίζουν και υπηρετούν την Ιδέα της Αριστείας χωρίς σύνορα!

Στην παράσταση συμμετέχει η ΑμεΑ Νανά Τζαβάρα . Μέρος της αμοιβής διατίθεται σε ιδρύματα που στηρίζουν παιδια με αναπηρία κ καρκίνο.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου / ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Τοποθεσία : Γ Μαρίνα

Ώρα έναρξης : 20:30

‘Όταν πηγαίναμε μαζί Σχολείο”

Μία συναυλία με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του αγαπημένου τραγουδιστή. Ένα Party γεμάτο επιτυχίες από τους OLYMPIANS και τις δεκαετίες 60′, 70′, 80′, 90’… μέχρι σήμερα, για να θυμούνται οι παλιοί και να χορεύουν παλιοί και νέοι μαζί. Mια αξέχαστη βραδιά με τις πλέον ένδοξες στιγμές της ελληνικής ποπ σκηνής, με τραγούδια όπως, «ο Τρόπος», «το Σχολείο», «Αλέξης», «Συγγνώμη», «Αν μια μέρα σε χάσω», «Το κορίτσι του Μάη», «Μάθημα Σολφέζ», «Μπαράκι», «Παραδώσου λοιπόν», «Είσαι το ταίρι μου»… Η νύχτα θα αποδειχθεί πολύ μικρή για να χωρέσει όλες τις αγαπημένες επιτυχίες!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ – BRONZA BANDA

Τοποθεσία : Γ Μαρίνα

Ώρα έναρξης : 20:30

Μουσική εξερεύνηση

Ο Δημήτρης Υφαντής, συνοδοιπόρος μιας εξαμελούς συντροφιάς, σεργιανά το μοναδικό ψηφιδωτό της Ελλάδας, παίρνοντας από την Ήπειρο, τη Θράκη, το Αιγαίο, στο έντεχνο, ροκ και λαϊκό τραγούδι.Τρυφερές μελωδίες εναλλάσσονται με διονυσιακούς ρυθμούς, συνδυάζοντας τη συγκίνηση της συναυλίας με την μέθεξη του πανηγυριού.

Το συγκρότημα BRONZA BANDA μέσα από χάλκινα ακούσματα και Ελληνικούς αλλά και Balkan ρυθμούς , παρασύρει το κοινό σε μια μουσική απόδραση.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου / ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΖΗΣ

Τοποθεσία : Γ Μαρίνα

Ώρα έναρξης : 20:30

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου έρχεται μια συναυλία με αστείρευτο κέφι ! Ο Χρήστος Πάζης θα ξεσηκώσει το κοινό και θα χαρίσει αξέχαστες στιγμές κεφιού και ζωντάνιας.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου / “Έναν μύθο θα σας πω…” Παιδική και Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας

Τοποθεσία : Γ Μαρίνα

Ώρα έναρξης : 20:30

Μία ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία μας επιφυλάσσουν οι 70 χορωδοί της Παιδικής και της Νεανικής Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας. Με τη φρεσκάδα και το ταλέντο τους, θα μας ταξιδέψουν από τα διάσημα μιούζικαλ όπως το Mamma mia και το Lion King στις νοσταλγικές μελωδίες και τα τραγούδια για θέατρο του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι χορωδοί θα μας διηγηθούν ιστορίες από τον φανταστικό κόσμο των μιούζικαλ αλλά και τον κόσμο του δικού μας μοναδικού Μάνου, μέσα από τα τραγούδια του για τη «Λυσιστράτη» και τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, καθώς και με αγαπημένα τραγούδια όπως τον «Κεμάλ», την «Περσεφόνη», την «Περιμπανού», «Μια πόλη μαγική», «Το φεγγάρι είναι κόκκινο», «Έλα πάρε μου τη λύπη» και άλλα. Τις Χορωδίες συνοδεύει ορχήστρα από επαγγελματίες μουσικούς, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας, όπως και απόφοιτους και τελειόφοιτους μαθητές.

Τη μουσική διεύθυνση έχει η Μαρία Μπιλικά. Στο τραγούδι συμμετέχει ο Άλκης Κοκκινασίδης, στο πιάνο ο Θοδωρής Κόρακας και η Χριστίνα Σκαρλάτου, στο μαντολίνο η Ρένα Χαμηλάκη, στην κιθάρα ο Τάσος Γιαννούτσος, στο φλάουτο η Κωνσταντίνα Καλύβα και ο Φώτης Πλέσσας, στο κλαρινέτο ο Δημήτρης Τσαφαράς, στα τύμπανα και στα κρουστά ο Δημήτρης Βαρζαμπετιάν και ο Άλκης Τόμπουλος. Οι ενορχηστρώσεις είναι του Δημήτρη Συκιά και της Μαρίας Μπιλικά ενώ οι χορογραφίες είναι της Δέσποινας Χουζούρη και της Μαρίας Μπιλικά.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου / ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

Τοποθεσία : Γ Μαρίνα

Ώρα έναρξης : 20:30

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου / Αφιέρωμα : Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης με Μανώλη Μητσιά & Βερόνικα Δαβάκη

Τοποθεσία : Γ Μαρίνα

Ώρα έναρξης : 20:30

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης που αποτελείται από εννέα μουσικούς και ερμηνευτές μαζί με τον Μανώλη Μητσιά και την Βερόνικα Δαβάκη, παρουσιάζουν τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν.

Λίγα λόγια για την ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, μία ορχήστρα προσανατολισμένη στο έργο του μεγαλοφυούς και καινοτόμου συνθέτη, στιχουργού, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και τραγουδιστή, ιδρύθηκε το 2018 από την οικογένεια του δημιουργού και τη Seed Point.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης διήνυσε μια δημιουργική περίοδο 45 ετών συνεχούς παρουσίας στο πάλκο πλαισιωμένος μέχρι το τέλος της ζωής του από ταλαντούχους μουσικούς, καλύπτοντας τη βαθιά ανάγκη του να επικοινωνήσει με το κοινό και να εμπνευστεί από αυτό. Αυτήν ακριβώς την προσήλωση του Τσιτσάνη στη σωστή παρουσίαση των τραγουδιών του υπηρετεί αυτή η Ορχήστρα.

Η πρώτη παρουσίαση της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν δύο εξίσου επιτυχημένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και συναυλίες σε ανοιχτά θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο που κέρδισαν κοινό και κριτικούς.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου / ΕΥΡΥΑΛΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Τοποθεσία : Πάρκο Ευρυάλης

Ώρα έναρξης : 20:30

“12ο Ευρυαλιώτικο Γλέντι”

Η ετήσια εκδήλωση – θεσμός του Εξωραϊστικου και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας

Θα τραγουδήσει η Έφη Θώδη σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με πολύ γλέντι, χορό και διασκέδαση.

Διαβάστε επίσης: Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ