Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γονείς και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα απέναντι στην επιχειρούμενη σύμπτυξη τμημάτων

Επιστολή με καίρια ερωτήματα για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την επιχειρούμενη σύμπτυξη τμημάτων του 4ου Δημοτικού απευθύνουν με επιστολή τους προς τον Περιφερειακό Διευθυντή, Αθανάσιο Νικολόπουλο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Γονείς και εκπαιδευτικοί, ενημερώνουν την αρμόδια διεύθυνση ότι στο συγκεκριμένο σχολείο οι διαγνώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες είναι 9 σε μία τάξη 24 παιδιών (3 για παράλληλη στήριξη, 4 για το τμήμα ένταξης και 2 διαγνώσεις που βρίσκονται σε αναμονή), εκ των οποίων οι 2 στις 3 είναι βαριές περιπτώσεις. Επίσης, σημειώνουν ότι το σχολείο είναι 7θέσιο και πως εάν φύγει ο ένας εκπαιδευτικός, τον οποίο έστειλε το Υπουργείο προ ολίγων ημερών, μετατρέπεται σε 6θέσιο.

Ακολουθεί το σύνολο της επιστολής

«Αναφορικά με την απόφαση σας για τη σύμπτυξη των 2 τμημάτων του 4ου δημοτικού σχολείου Καισαριανής της φετινής Δ’ τάξης για το σχολικό έτος 2024 – 2025, θα θέλαμε εγγράφως να μας απαντήσετε στα κάτωθι ερωτήματα:

1. Γιατί δεν λαμβάνετε υπόψη την πρόβλεψη του νόμου για τα τμήματα που έχουν διαγνώσεις και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι διαγνώσεις είναι 9 (3 για παράλληλη στήριξη, 4 για το τμήμα ένταξης και 2 διαγνώσεις που βρίσκονται σε αναμονή) σε μια τάξη με 24 μαθητές;
Να σημειωθεί ότι οι 2 εκ των 3 είναι βαριές περιπτώσεις. Δεν ζητάμε απάντηση επί του γενικού, αλλά μιλάμε για τη συγκεκριμένη κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο και στο συγκεκριμένο τμήμα που λογικά θα υπάρχουν εξαιρέσεις, οι οποίες δεν αναγράφονται στην εγκύκλιο και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Θέλουμε ακριβή απάντηση τι προβλέπεται όταν υπάρχουν 9 τον αριθμό διαγνώσεις με 2 βαριές περιπτώσεις.

2. Γιατί δεν λάβατε υπόψη την γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, της Διεύθυνσης ΠΕ Α’ Αθήνας αλλά και των ειδικών συμβούλων του Υπουργείου; Πρόταση που κατατέθηκε και πριν και μετά την εγκύκλιο η οποία όπως φαίνεται συνηγορεί στον μη διαχωρισμό του τμήματος. Πραγματικά μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι απορρίπτεται πρόταση των συμβούλων του Υπουργείου, των εκπαιδευτικών αλλά και της ΠΕ που λογικά παρά την εγκύκλιο έμειναν στην σοβαρότητα του θέματος και των περιπτώσεων και περιμένουν διαφορετική αντιμετώπιση όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που παρακωλύουν την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι δεν μιλάμε για την Α’ τάξη όπως αναφέρει η εγκύκλιος συγκεκριμένα αλλά για την Δ’ τάξη δημοτικού, αλλαγή που έγινε δεκτή πέρυσι.

3. Μόλις πριν λίγες μέρες το Υπουργείο σας μας έστειλε νέο εκπαιδευτικό με νέα οργανική θέση. Το σχολείο είναι 7θεσιο. Παίρνετε εσείς την ευθύνη να αλλάξει το σχολείο από 7θεσιο σε 6θεσιο; Θα εισηγηθείτε εσείς στο Υπουργείο να φύγει ο εκπαιδευτικός από το 4ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής; Και αφού το Υπουργείο έστειλε εκπαιδευτικό άρα δεν θα μπείτε στην διαδικασία να ζητήσετε επιπλέον εκπαιδευτικό για το 4ο Δημοτικό Καισαριανής, κίνηση με την οποία καλύπτονται όλα τα τμήματα και ειδικά η Δ’ τάξη που υπάρχει πρόβλημα γιατί εσείς μπλέκετε το πράγμα με την σύμπτυξη αυτή; Υπάρχει εντολή στο συγκεκριμένο σχολείο να προβείτε σε τέτοια κίνηση όταν υπάρχει ειδική περίπτωση τμημάτων με διαγνώσεις και επισημαίνουμε ξανά 9 εκ των οποίων 2 βαριές;

Παρακαλούμε να μας αποστείλετε γραπτώς την απάντηση σας στα ανωτέρω ερωτήματα – προβληματισμούς.

Με εκτίμηση,

Την επιστολή συνυπογράφουν:

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Καισαριανής

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου Ρόζα Ιμβριώτη».

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία για τη σύμπτυξη τμημάτων του 4ου Δημοτικού – «Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος»

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ