Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Προστατεύουν τα πεύκα… πυροβολώντας τα

Αν δείτε στα πάρκα του Αλίμου κυρίους ή κυρίες να «πυροβολούν» με κίτρινα σφαιρίδια τα δένδρα, να ξέρετε ότι δεν κάνουν σκοποβολή, ούτε παίζουν paintball! Φροντίζουν και προστατεύουν τα πεύκα της πόλης.

Ο Δήμος Αλίμου είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που εφαρμόζει μια πρωτοποριακή επιστημονική, οικολογική μέθοδο για την προστασία των πεύκων από τις κάμπιες, οι οποίες αφενός καταστρέφουν τα δένδρα, αφετέρου προκαλούν αλλεργίες στους ανθρώπους.

Πρόκειται για μία μέθοδο εγκεκριμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που ήδη έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα πεύκα «βομβαρδίζονται» με ορμόνες των εντόμων (κάμπιες), ώστε αυτά να αποπροσανατολίζονται και να μην μπορούν να αναπαραχθούν.

Το αποτέλεσμα: πρόληψη της εμφάνισης της κάμπιας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προστασία της βλάστησης, της πανίδας, των ανθρώπων. Η μέθοδος είναι εντελώς φιλική στο περιβάλλον, «βιολογική», χωρίς φάρμακα και χημικά.

Δεδομένου ότι συχνά «θύματα» των αλλεργιών είναι τα παιδιά, δίνεται προτεραιότητα σε σχολεία, παιδικές χαρές, πάρκα και λοιπούς χώρους συνάθροισης παιδιών.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμα τα σχολεία για τον αγιασμό

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ