Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σπασμένα τζάμια και υβριστικά συνθήματα στο 3ο δημοτικό – Επιμένει στην πρότασή του ο Γ. Κωνσταντάτος για επιβολή Κοινωνικής Εργασίας

Λίγες ημέρες μετά την πρότασή του για επιβολή κοινωνικής εργασίας σε όσους καταστρέφουν δημόσια υπηρεσία ή εμπλέκονται σε δασικές πυρκαγιές, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ήρθε αντιμέτωπος με τραγικές εικόνες από το 3ο δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης. Άγνωστοι έσπασαν τζάμια, ξήλωσαν πόρτες και βρύσες, και έγραψαν τους τοίχους. Και αυτό, περίπου δύο εβδομάδες προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

«Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε τις υποδομές που έχουμε φροντίσει να συντηρήσουμε για να υποδεχτούν τους μαθητές μας να καταστρέφονται από τέτοιες ασυνείδητες πράξεις. Η δημοτική αρχή έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για να διασφαλίσει ότι τα σχολεία μας θα είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά, και τέτοιες πράξεις βανδαλισμού αποτελούν σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειές μας», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

«Παλεύουμε μόνοι μας με το τέρας»

«Τι λέγαμε για όσους βανδαλίζουν;», διερωτήθηκε, και πρόσθεσε: «Παλεύουμε μόνοι μας με το τέρας δυστυχώς! Τα έσπασαν όλα για χαβαλέ, μία ακόμα καταστροφή προστέθηκε στον αριθμό των συνεχών βανδαλισμών. Ασυδοσία συνεχής και ο λογαριασμός σε εσάς τους υπόλοιπους πολίτες! Θα ζητήσω από τις γύρω κάμερες να τους δούμε καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα. Επειδή έγραψαν συνθήματα που βρίζουν καθηγητές υποθέτω ότι είναι πιτσιρικάδες της γειτονιάς. Ίσως τους βρούμε, ίσως όχι, οι ζημιές πάντως είναι μεγάλες».

Ο δήμαρχος επανέλαβε την ανάγκη για επιβολή Κοινωφελούς Εργασίας ως ποινή για τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, και κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.

Ο Δήμος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει ήδη επικοινωνήσει με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι υπεύθυνοι, μέσω της συλλογής αποτυπωμάτων και της ανάλυσης υλικού από κάμερες ασφαλείας.

«Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών, με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης: Θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην πρόταση Κωνσταντάντου για κοινωφελή εργασία σε όσους βανδαλίζουν τον Δημόσιο χώρο

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ