Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις πυρκαγιές – Ν. Χαρδαλιάς: Εντός Σεπτεμβρίου η συζήτηση

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών και εν γένει η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το απόγευμα της Παρασκευής (30/9), στη Γλυφάδα, μετά την ένταση που προκλήθηκε από την άρνηση του προέδρου του Σώματος, Βασίλη Καπερνάρου, να κάνει αποδεκτό το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής και να προσθέσει στη σημερινή ατζέντα το θέμα των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο, το ζήτημα των πυρκαγιών συζητήθηκε σε σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού, του περιφερειάρχη, αντιπροσώπων των κομμάτων και εκπροσώπων τοπικών φορέων. «Είναι τόσο σοβαρά αυτά που δεν μπορούμε να τα βάλουμε σε 2 ή 3 λεπτά σε ένα συμβούλιο που έχει συγκεκριμένα θέματα. Πρέπει να προχωρήσουμε στην ημερήσια διάταξη. Την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο λογοδοσίας θα σας δοθεί ο χρόνος να συζητήσουμε επί του θέματος», πρότεινε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει θέσει ως επιτακτική ανάγκη τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος, για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου.

«Είμαστε είκοσι μέρες μετά από μια τεράστια καταστροφή. Κάηκαν 110.000 στρέμματα στην Αττική. Είχαμε δύο νεκρούς. Να τους ξεχάσουμε; Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει άμεση σχέση με το ζήτημα αυτό. Έχουν ζητήσει οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων να τοποθετηθούν γι’ αυτό το θέμα. Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα. Κανένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν αφορά τη Γλυφάδα. Τουλάχιστον βάλτε το σε ψηφοφορία», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης, από την Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής.

Παίρνοντας, τον λόγο ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της Αττικής Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης, πρότεινε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη τακτική συνεδρίαση που θα πρέπει να γίνει σύντομα, αφού η διαδικασία των συνεδριάσεων Λογοδοσίας είναι συγκεκριμένη και δεν αφήνει περιθώρια για τέτοια συζήτηση.

Με την πρότασή του συμφώνησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει συζήτηση για θέματα πολιτικής προστασίας που θα αφορά την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής.

Διαβάστε επίσης: ΚΕΔΕ: SOS για την οικονομική κατάσταση των Δήμων – Καταψηφίστηκε η πρόταση Δούκα για κλείσιμο των Δήμων παραμονή της ΔΕΘ

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ