Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Γρ. Κωνσταντέλλος: «Η πόλη μας ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο 20λεπτο μπουρίνι» – Άφησε αιχμές για ΥΠΕΝ και Περιφέρεια για τα έργα

Τη διαπίστωση ότι η πόλη ανταποκρίθηκε εξαιρετικά καλά στο 20λεπτο μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής, έκανε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα μετά τη λήξη του καιρικού φαινομένου. Το γεγονός αυτό ο δήμαρχος το απέδωσε στα υδραυλικά έργα που γίνονται στην περιοχή και τα οποία «φρέναραν» την «κάθοδο» φερτών υλικών (πέτρες, ξύλα κλπ.), τα οποία θυμίζουμε ότι στην πρώτη έντονη αυγουστιάτικη νεροποντή του 2022, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 4ης Ιουνίου του ιδίου έτους στο Πανόραμα Βούλας, είχαν φράξει τα φρεάτια της πόλης στα πρώτα πέντε λεπτά, δημιουργώντας οξύ πρόβλημα στο οδικό δίκτυο, ακόμη και στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος.

«Η πόλη μας ανταποκρίθηκε πολύ καλά, διότι με το 50% των υδραυλικών παρεμβάσεων που έχουμε κάνει, καταφέραμε σήμερα, με την πολύ έντονη βροχή, να σταματήσουμε αυτό που θέλαμε: τα φερτά υλικά. Υπήρξε μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση. Η Πολιτική Προστασία ήταν έτοιμη. Τα φρεάτιά μας ήταν καθαρά. Όλο το προσωπικό ήταν στο δρόμο. Είχαμε 12 αυτοκίνητα με προσωπικό έξω. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όταν ολοκληρωθούν οι λιθοδομές στα δύο ρέματα, οι σιδηροκατασκευές και οι διανοίξεις στο Λυκόρεμα, θα έχουμε μία απόλυτα λειτουργική εγκατάσταση στο μεγάλο πρόβλημα που έγινε πολύ πιο έντονο μετά τη φωτιά της 4ης Ιουνίου 2022», τόνισε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Σημείωσε ότι μόλις τελείωσε το μπουρίνι, το σύνολο του προσωπικού του Δήμου καθάρισε εκ νέου τα φρεάτια της πόλης.

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανέφερε, αφήνοντας αιχμές τόσο για την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και της Περιφέρειας Αττικής, ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής, είναι κοστοβόρες (αυτή που είναι σε εξέλιξη κοστίζει στην πόλη 500.000 ευρώ) και δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου.

Γρ. Κωνσταντέλλος: «Μπήκαμε στα πόδια» του ΥΠΕΝ και της Περιφέρειας

«Οι παρεμβάσεις αυτές που κάνουμε, είναι κοστοβόρες. Δηλαδή, η υδραυλική αυτή παρέμβαση κοστίζει στην πόλη 500.000 ευρώ, από χρήματα που θα έπρεπε να έχει “κλειδώσει” το Υπουργείο Περιβάλλοντος ή η Περιφέρεια. Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι ούτε να καθαρίζουμε τα ρέματα ούτε να τα ενισχύουμε ή να τα διαχειριζόμαστε στην υδραυλική τους λειτουργία. Παρόλα αυτά, “μπήκαμε στα πόδια” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας και πλέον έχω την βεβαιότητα ότι στο τέλος Οκτωβρίου, οπότε θα ολοκληρωθούν τα έργα, αυτή η ευαίσθητη πλευρά που έχει πολύ μεγάλες κλίσεις και τον “τραυματισμό” από τη φωτιά, δεν θα δημιουργεί πλέον προβλήματα», είπε.

Ανακοίνωσε δε, ότι ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα δύσκολα σημεία της πόλης (πχ Χέρωμα), «ούτως ώστε», όπως είπε χαρακτηριστικά, «να μην τρέμει η ψυχή μας σε κάθε βροχή και μπουρίνι».

Διαβάστε επίσης: Μίνι ανεμοστρόβιλος σήκωσε ομπρέλες στην Ακτή

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ