Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε κοντέινερ θα χτυπήσει το κουδούνι σε πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά του Λεκανοπεδίου – Καταγγελία γονέα

Σε κοντέινερ θα φοιτήσουν εφέτος παιδιά του νηπιαγωγείου σε πολλές περιοχές της Αττικής. Η σχολική στέγη αποδεικνύεται, κι αυτή, πολύ «ακριβή». Ελλείψει χώρων, κυρίως λόγω κτιριακών προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί σε αρκετά σχολεία, δεκάδες παιδιά ως επί τω πλείστον μαθητές του νηπιαγωγείου – του πρώτου σταδίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης – θα στοιβαχτούν σε αίθουσες – κουτιά κατά το επικείμενο σχολικό έτος.

Εκτός από την περιοχή του Ζωγράφου, όπου εντοπίζεται τεράστιο έλλειμμα σχολικής στέγης τόσο σε ότι αφορά τα νηπιαγωγεία, όσο και τα δημοτικά (5ο και 6ο δημοτικό σχολείο), αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στην περιοχή της Καισαριανής.

Το πρόβλημα αποκαλύπτει μητέρα 4χρονου κοριτσιού, κάνοντας τη σχετική καταγγελία στη «Ζούγκλα», το παιδί της οποία θα φοιτήσει σε κοντέινερ όπου στεγάζεται το 7ο νηπιαγωγείο Καισαριανής.

Η μητέρα ήρθε σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου χωρίς ωστόσο να βρει κάποια ανταπόκριση.

«Νηπιαγωγείο στην Καισαριανή είναι με κοντέινερ. Επίσης, παιδιά 4 χρόνων θα βγαίνουν έξω σε βροχή – κρύο θα διασχίζουν περίπου 4-5 μέτρα χωρίς υπόστεγο, μόνα τους, με μια ομπρέλα στο χέρι, μέσα στο καταχείμωνο, για να πάνε τουαλέτα. Όλα αυτά με ενημέρωσε η ίδια η διευθύντρια ότι συμβαίνουν κάθε χρόνο από τότε που έφτιαξαν αυτήν την “παράγκα”. Μάλιστα, το βρίσκει και πολύ φυσιολογικό ένα παιδί 4 χρόνων να βγαίνει από ένα κοντέινερ, έξω στη βροχή, για τουαλέτα και με μια ομπρέλα στο χέρι! Επίσης τα κοντέινερ είναι δύο, δύο τάξεις, δηλαδή προνήπια και νήπια. Γνωρίζετε τις διαστάσεις των κοντέινερ. Εσείς θα στέλνατε το παιδί σας υπό τέτοιες προϋποθέσεις, όταν πληρώνετε όλους τους φόρους σας και εν έτει 2024; Εγώ απαιτώ για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες!».

Διαβάστε επίσης: Γονείς και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα απέναντι στην επιχειρούμενη σύμπτυξη τμημάτων

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ