Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

8 τα κοντέινερ στην προσχολική αγωγή στην πόλη – Κ. Γεωργοπούλου στη μητέρα: «Εχετε δίκιο. Μαζί θα τα καταφέρουμε»

Οκτώ είναι τα κοντέινερ, μόνο στην περιοχή της Καισαριανής, όπου παιδιά του νηπιαγωγείου αναγκάζονται να στοιβάζονται το χειμώνα.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καισαριανής, Κανέλλα Γεωργοπούλου, απαντώντας στη μητέρα ενός κοριτσιού το οποίο θα φοιτήσει φέτος στο 7ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής που στεγάζεται σε κοντέινερ.

Η αντιδήμαρχος δίνει δίκιο στην μητέρα, την καλεί να συνεχίσει τον αγώνα της μαζί με τους άλλους γονείς και τη δημοτική Αρχή, η οποία «έχει διαλέξει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει», και την προσκαλεί στο Δημαρχείο για να συζητήσουν τα προβλήματα και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή – απάντηση της αντιδημάρχου στην μητέρα:

«Αγαπητή κυρία, έχετε απόλυτα δίκιο.

Το ζήτημα δεν είναι καινούριο. Δυστυχώς για σας είναι η νέα σας πραγματικότητα (η λεγόμενη «κανονικότητα»).

Είναι πολλά υποσχόμενο το ότι ευτυχώς εσείς δεν έχετε μειώσει τις απαιτήσεις σας για το παιδί σας και δεν είστε διατεθειμένη να συμβιβαστείτε.

Τι έχουμε λοιπόν μπροστά μας; Κάποια κακοτεχνία; Μια αμέλεια; Όχι!

Χρόνια πριν αλλά και μετά τη «μεταρρύθμιση» του ΣΥΡΙΖΑ, οι γονείς έπρεπε να αποδεχτούν ότι τα κλουβιά είναι… πρότυπες και πιστοποιημένες δομές και μάλιστα με προδιαγραφές και σφραγίδα ΟΣΚ (νυν ΚΤΥΠ).

Στην Καισαριανή στην προσχολική αγωγή έχουμε 8 κοντέινερ, κάποια από αυτά 15 χρόνια τώρα. Πανελλαδικά υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάνουν και το 10-15% των σχολικών αιθουσών όλων των βαθμίδων. Εντούτοις όλοι οι υπεύθυνοι διαχρονικά, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, διευθυντές εκπαίδευσης, κάνουν ότι δεν το βλέπουν.

Από το 2018 στην προηγούμενη θητεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αρνηθήκαμε την παραλαβή των 5 κοντέινερ που θα στέγαζαν τη δίχρονη προσχολική αγωγή, συναντηθήκαμε με τη διευθυντική ομάδα της ΚΤΥΠ, υποδείξαμε αναγκαίες λύσεις. Το 2020 τα κοντέινερ αυτά τοποθετήθηκαν στην Καισαριανή και σε όλη την Ελλάδα παρά τις διαφωνίες της σχολικής κοινότητας. Είχε αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά «άλλαξε ρούχα ο Μανωλιός».

Αναλαμβάνοντας φέτος το Γενάρη τη θητεία μας, στην πρώτη συνάντηση με τον κύριο Λιβάνιο (νυν υπουργό Εσωτερικών) αλλά και με τον κύριο Χαρδαλιά, μεταξύ άλλων θέσαμε το πρόβλημα των υποδομών της προσχολικής αγωγής. Στον κύριο υπουργό επισημάναμε την άμεση νομοθετική παρέμβαση για τη νομιμοποίηση των σχολικών κτιρίων και την εκπόνηση ειδικού προγράμματος αναβάθμισής τους.

Ο Γολγοθάς για την αντικατάσταση – αναβάθμιση του σχολικού δικτύου επιδεινώνεται από την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που δημιουργεί τμήματα έως και 29 παιδιών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προκαλώντας συμπτύξεις που υπονομεύουν το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας.

Θα μας πείτε: «και τι να κάνω εγώ;»

Μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχετε οι γονείς και ο οργανωμένος αγώνας σας. Ως Δημοτική Αρχή που έχουμε διαλέξει με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε, έχουμε μεγάλη ανάγκη τη δική σας συμβολή.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Σας περιμένουμε να σας δούμε κι από κοντά.

ΚΑΝΕΛΛΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής,

Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού».

Διαβάστε επίσης: Σε κοντέινερ θα χτυπήσει το κουδούνι σε πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά του Λεκανοπεδίου – Καταγγελία γονέα

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ