Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Καιρός: Από σήμερα ζέστη και μπόρες – Πέφτει η θερμοκρασία μετά το πρώτο δεκαήμερο

Άνοδος της θερμοκρασίας και βροχές στα δυτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη κυρίως στη δυτική και νότια Ελλάδα αναμένονται αρκετές καταιγίδες. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται μεσημεριανές και απογευματινές ώρες χωρίς να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Ωστόσο, προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του μήνα, αναμένεται πιθανή αλλαγή του καιρού με βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά να εισέρχεται προς την χώρα μας και να δίνει περισσότερες βροχές με ιδιαίτερη έμφαση τα δυτικά και βόρεια και εκ νέου μικρή πτώση του υδραργύρου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου για την Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 3/9

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 και από τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και τοπικά τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 4/9

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 5/9

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο ανατολικά και νότια τμήματα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 6/9

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ