Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρνητική εισήγηση του Γ. Κωνσταντάτου, για τον παραλιακό ποδηλατόδρομο, στο ΔΣ της Τετάρτης – Τί δηλώνει στην «Α»

Αρνητική εισήγηση σχετικά με την υλοποίηση του έργου για τη δημιουργία πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου στην παραλιακή, θα κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο κ. Κωνσταντάτος έχει εκφράσει πολλάκις τη διαφωνία του σχετικά με το συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα, είχε γίνει αισθητή η απουσία του από την εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουλίου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αλίμου, για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου της Περιφέρειας Αττικής «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος». Τότε, ο πρωθυπουργός είχε αναλάβει τη δέσμευση ότι το Φθινόπωρο του 2025 θα είναι έτοιμος ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Σε δήλωσή του στην Αμαρυσία, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, αναφέρει ότι η απόφασή του έγκειται στην αδυναμία της Περιφέρειας Αττικής να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

Ακολουθεί η δήλωση του δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου στην Αμαρυσία:

«Ως δημοτική Αρχή Ελληνικού Αργυρούπολης, έχουμε καθήκον να διασφαλίσουμε ότι κάθε έργο που υλοποιείται στα όρια του δήμου μας εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών μας.

Η απόφαση μας να προχωρήσουμε σε εισήγηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, για ανάκληση της υπ’ αριθμ. 260/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την παραχώρηση και για αόριστο χρόνο δύο τμημάτων ακινήτου του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για την υλοποίηση του έργου Υποέργο 3, Αθηναϊκή Ριβιέρα – 1. Αστικός Περίπατος της Περιφέρειας Αττικής βασίζεται στην αδυναμία της Περιφέρειας Αττικής να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Αυτές ήταν η ανάπλαση του κοινόχρηστου δασυλλίου χώρου (Μαρίνειο, κάτω Ελληνικό) με δενδροφυτεύσεις, ηλεκτροφωτισμό και αστικό εξοπλισμό βάσει σχετικής μελέτης.

Επιπλέον, κι άλλες δεσμεύσεις της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας προς το Δήμο μας έχουν παραμείνει ανεκπλήρωτες, όπως η ανακατασκευή της λεωφόρου Αργυρουπόλεως, ενέργειες για την ανάπλαση του Πάρκου ΑΜΕΑ στο Ελληνικό, αλλά και νέου ΚΑΠΗ για τις ανάγκες του Δήμου.

Είχαμε ήδη προαναγγείλει από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης, αιτιολογώντας την απουσία μας από την εκδήλωση, ότι ο Δήμος μας δε θα επιτρέψει να υλοποιηθεί ένα έργο που δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των πολιτών μας και να διασφαλίζουμε ότι κάθε απόφαση που λαμβάνεται είναι προς όφελος της πόλης μας».

Διαβάστε επίσης: Στην τελική ευθεία ο παραλιακός ποδηλατόδρομος

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ