Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξεκίνησε η διημερίδα για τους προσφυγικούς οικισμούς

Ξεκίνησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καισαριανής οι εργασίες της διημερίδας με θέμα: «Προσφυγικοί οικισμοί: ζητήματα διαχείρισης και ανάδειξης της τοπικής ιστορικής μνήμης. Η περίπτωση της Καισαριανής».

Την εισαγωγική συνεδρία συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής Νικόδημος Κατσαρέλης, ενώ τους παριστάμενους καλωσόρισε ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος.

Παραβρέθηκαν η δημοτική Αρχή, οι πρώην δήμαρχοι Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής και Σπύρος Τζόκας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Καισαριανή» και τέως δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Σάμιος, εκ μέρους της παράταξης «Όμορφη Πόλη» ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζαρκαδούλας, ο επικεφαλής της «Ανυπόταχτης Καισαριανής» Μιχάλης Μιλτσακάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Παραγυιού και Γιάννης Τσιροζίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Μάνος Κιτσέλης, διατελέσαντες δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης.

Οι εργασίες της διημερίδας συνεχίζονται σήμερα στις 7μμ μπροστά στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης με δύο θεματικές συνεδρίες:

  1. Από τους προσφυγικούς οικισμούς του Μεσοπολέμου στην κοινωνιολογία των σύγχρονων πόλεων.
  2. Μνήμες προσφύγων και κοινωνική συνείδηση.

Διαβάστε επίσης: Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με κινητοποιήσεις απέναντι στις επιχειρούμενες συμπτύξεις σχολικών τμημάτων

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ