Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

10 προτάσεις για Home Cinema με τη νέα σεζόν

Επιμέλεια: Άγγελος Πολύδωρος

Με το άνοιγμα της νέας σεζόν έχουμε νέες σειρές στις πλατφόρμες streaming που θα μας κρατήσουν το ενδιαφέρον για αρκετό διάστημα. Ήδη το Netflix, το Disney+, το HBO, η Apple TV και το Hulu, ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους που περιλαμβάνουν σταρ του βεληνεκούς της Νικόλ Κίντμαν, της Κέιτ Μπλάνσετ και του Κόλιν Φάρελ, ενώ χαρακτήρες που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο, ετοιμάζονται να μπουν στα σαλόνια και τα καθιστικά μας και να μας χαρίσουν αδιάκοπες συγκινήσεις, όπως είναι ο Πιγκουίνος (The Penguin) του Φάρελ από το χώρο της DC Comics  και ο Άνθρωπος Νυχτερίδα. Επίσης, χαρακτήρες άλλοτε εμπνευσμένους από την σκληρή πραγματικότητα (οι δολοφονημένοι από τα παιδιά τους γονείς στο «Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story» του Ράιαν Μέρφι) και άλλοτε πρωτότυπους (όπως είναι οι ισπανόφωνοι μποξέρ του «La Máquina»).

Χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, ξεχωρίσαμε για τους αναγνώστες μας κάποιες από τις νέες σειρές.

Από το NETFLIX (με σειρά χρονολογίας έναρξης)

1) The Perfect Couple (από 5 Σεπτεμβρίου)

H σειρά βασίζεται στο best seller ομότιτλο μυθιστόρημα της Ελιν Χίλντενμπραντ. Ένας φόνος και άπειροι ύποπτοι, αυτή είναι η καταλληλότερη περιγραφή. Η Αμέλια Σακς πρόκειται να μπει σε μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες στο Ναντάκετ ως νύφη. Η μέλλουσα πεθερά της, η διάσημη μυθιστοριογράφος Γκριρ Γκάρισον Γουινμπέρι, που δεν την εγκρίνει, δεν δίνει σημασία στα έξοδα κατά τη διοργάνωση του πολλά υποσχόμενου πρώτου γάμου της σεζόν, μέχρι που εμφανίζεται ένα πτώμα στην παραλία. Και τότε αρχίζουν όλοι να είναι ύποπτοι. Με την Νικόλ Κίντμαν και τον Λιβ Σράιμπερ (φωτο).

2) Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story (από 19 Σεπτεμβρίου)

Πρόκειται για τη δεύτερη ιστορία της σειράς ανθολογίας των Ράιαν Μέρφι – Ίαν Μπρέναν με αληθινά εγκλήματα, η οποία ξεκίνησε το 2022 με το «Dahmer – Τέρας: Η ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ»). Η σειρά αφηγείται την αληθινή ιστορία των αδελφών Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ, οι οποίοι δολοφόνησαν τους γονείς τους, στο σπίτι τους, στις 20 Αυγούστου 1989. Ενώ η εισαγγελία υποστήριξε ότι στόχος ήταν να κληρονομήσουν τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία, τα αδέρφια ισχυρίστηκαν -και επιμένουν ακόμα- καθώς εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αναστολής- ότι οι πράξεις τους ήταν αποτέλεσμα του φόβου τους για μια ολόκληρη ζωή σωματικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς τους. Πρωταγωνιστούν ο Χαβιέ Μπαρδέμ, που υποδύεται τον πατέρα, η Κλόι Σεβινί στον ρόλο της μητέρας, ο Κούπερ Κοχ που ενσαρκώνει τον Έρικ και ο Νίκολας Αλεξάντερ Τσάβεζ που είναι ο Λάιλ.

3) Nobody Wants This (από 26 Σεπτεμβρίου)

Μια ημι-αυτοβιογραφική σειρά δέκα επεισοδίων της Έριν Φόστερ, με τους Κρίστεν Μπέλ και Α. Μπρόντι. Με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά για ζευγάρια με διαφορετικές απόψεις για τη ζωή, όλα τα σύγχρονα εμπόδια στον έρωτα και τις οικογένειές τους που άλλοτε έχουν καλές προθέσεις και άλλοτε όχι.

4) Squid Game Σεζόν 2 (από 26 Δεκεμβρίου)

Τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση και η σειρά φαινόμενο επιστρέφει με δεύτερη (αλλά και τρίτη σεζόν το 2025 όπως μαθαίνουμε) και δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια για τους φαν αυτοής της αλλόκοτης σειράς.

 

==============================================

5) Από το DISNEY+ επιλέξαμε τη σειρά Agatha All Along που ξεκινάει στις 18 Σεπτεμβρίου, στην οποία η διαβόητη Agatha Harkness βρίσκεται καθηλωμένη και αποδυναμωμένη, αφού ένας ύποπτος gothic έφηβος τη βοηθά να απελευθερωθεί από ένα διαστρεβλωμένο ξόρκι. Το ενδιαφέρον της κεντρίζεται όταν εκείνος την παρακαλεί να τον πάρει μαζί του στον θρυλικό Δρόμο των Μαγισσών, μια σειρά μαγικών δοκιμασιών που -αν επιβιώσει- ανταμείβει μια μάγισσα με αυτό που της λείπει.

 

========================================

6) Από την πλατφόρμα της PARAMOUNT+ έχουμε τη σειρά 10 επεισοδίων Landman , που δημιουργήθηκε από τον Taylor Sheridan και η οποία καταδύεται στον κόσμο του πετρελαίου του Δυτικού Τέξας.

Η σειρά που ξεκινά 17 Νοεμβρίου, βασίζεται στο podcast «Boomtown» και υπόσχεται να ρίξει φως στις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την πετρελαϊκή έκρηξη, αναδεικνύοντας τον αντίκτυπό της στο κλίμα, την οικονομία και την παγκόσμια πολιτική. Στη μεγάλη επιχείρηση του μαύρου χρυσού  το cast αποτελείται από γερά ονόματα όπως: Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Ντέμι Μουρ, Τζον Χαμ, Άλι Λάρτερ και Άντι Γκαρσία.

 

======================================

Από την APPLE TV+ επιλέξαμε τις σειρές:

7) Slow Horses, Σεζόν 4 (που ξεκινά 4 Σεπτεμβρίου) Στο καστ της βραβευμένης με BAFTA σειράς κατασκοπείας επιστρέφουν οι Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τζακ Λόουντεν, Σάσκια Ριβς, Ρόζαλιντ Ελιζαρ, Κρίστοφερ Τσανγκ, Εϊμέ Φιον Έντουαρντ, Κάντιφ Κίρουαν και Τζόναθαν Πράις, ενώ ανάμεσα στα νέα πρόσωπα είναι και ο Χιούγκο Γουίβινγκ. Το Slow Horses βασίζεται στη σειρά μυθιστορημάτων του συγγραφέα Μικ Χέρον. Να σημειωθεί ότι η 3η σεζόν της σειράς απέσπασε πρόσφατα εννέα υποψηφιότητες για Emmy.

8) Disclaimer (από 11 Οκτωβρίου)

O βραβευμένος με Όσκαρ Αλφόνσο Κουαρόν («Gravity», «Roma») βασίζεται στο μυθιστόρημα της Ρενέ Νάιτ του 2015 και ακολουθεί μια δημοσιογράφο που έχτισε την καριέρα της στην αποκάλυψη των παραβάσεων των άλλων για να ανακαλύψει ξαφνικά ότι είναι η πρωταγωνίστρια σε ένα βιβλίο που απειλεί να αποκαλύψει ένα μακροχρόνιο μυστικό της. Το cast του Disclaimer είναι εκπληκτικό: Κέιτ Μπλάνσετ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Κέβιν Κλάιν, Λέσλι Μάνβιλ και Κόντι Σμιτ Μακ-Φι.

 

============================================

Από την πλατφόρμα του HBO έχουμε:

9) The Penguin (που ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου)

Ο Κόλιν Φάρελ επαναλαμβάνει το ρόλο του ως Οζ Κομπ/Πιγκουίνος από το «The Batman» του 2022, αναδεικνύοντας τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα του Μπάτμαν. Το «The Penguin» πιάνει το νήμα της υπόθεσης μετά τα όσα συνέβησαν στην ταινία του 2022, ενώ στην Γκόθαμ Σίτι τα εγκληματικά στοιχεία της πόλης ανταγωνίζονται για να καλύψουν το κενό που άφησε ο θάνατος του Φαλκόνε.

10) Dune: Prophecy  (από 19 Σεπτεμβρίου)

Μετά την μεγάλη επιτυχία των ταινιών Dune του Ντενί Βιλνέβ, η Warner Bros. και το HBO παρουσιάζουν μια φιλόδοξη spin-off σειρά, η οποία αντλεί έμπνευση από το μυθιστόρημα «Sisterhood of Dune» των Μπράιαν Χέρμπερτ και Κέβιν Τζ. Άντερσον. Διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν από τις ταινίες και επικεντρώνεται στην προέλευση των Μπένε Γκέσεριτ, των μαγισσών των οποίων οι μηχανορραφίες έμελλε να οδηγήσουν στην άνοδο του Πολ Ατρείδη. Στη θεαματική σειρά παίζουν οι: Έμιλ Γουάτσον, Τράβις Φίμελ, Ολίβια Γουίλιαμς, Μαρκ Στρονγκ και Τζόντι Μέι

 

=========================================

10) Από την πλατφόρμα HULU, τέλος, διακρίναμε τη σειρά La Máquina που ξεκινά στις 9 Οκτωβρίου

Το «La Máquina» είναι η πρώτη ισπανόφωνη πρωτότυπη σειρά του Hulu πάνω στην ιστορία δύο επιστήθιων φίλων (τους υποδύονται οι Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Ντιέγκο Λούνα) που επιχειρούν να ανέβουν μερικά ακόμα σκαλοπάτια στον δρόμο της δόξας με έναν αγώνα πυγμαχίας υψηλού προφίλ, αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σκοτεινή δύναμη. Σε σενάριο και παραγωγή του Μάρκο Ραμίρεζ και σκηνοθεσία του Γκάμπριελ Ριπστάιν, η σειρά είναι γεμάτη με ποικίλους χαρακτήρες, πλούσια σκηνογραφία και όλη τη μεξικανική κουλτούρα της πυγμαχίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ