Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού ζητεί το ΔΣ Αγ. Δημητρίου – Τι αναφέρει στο ψήφισμα

Στο πλευρό των κατοίκων και παραθεριστών του Λαγονησίου, της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου, που ζητούν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, τάσσεται ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, έλαβε ομόφωνη απόφαση στήριξης του αγώνα του Δήμου Σαρωνικού, μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου Σαρωνικού, Δημήτρη Παπαχρήστου.

Σχετική εισήγηση προς το ΔΣ Αγίου Δημητρίου είχε υποβάλλει και η Μαρία Ανδρούτσου, πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Πόλη, Συμμετέχουμε-Ενώνουμε».

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, πρότεινε να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού και το σκέλος: «Καταδικάζουμε τη δικαστική απόφαση για καταβολή ποσού που αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία “Αττικός Ήλιος” και διεκδικούμε τη μη καταβολή του από το Ελληνικό Δημόσιο». Σημειώνεται ότι, το εν λόγω ποσό αποζημίωσης αφορά την ίδια περιοχή.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος, Κων/νος Σταυρόπουλος, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με το ψήφισμα, όπως διαμορφώθηκε συμπληρωμένο με την πρόταση του δημάρχου Αγίου Δημητρίου και το τελικό ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Το τελικό ψήφισμα έχει ως ακολούθως:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση της διοίκησης της εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) σχετικά με την κατεδάφιση των κατασκευασμένων υπαίθριων δημόσιων χώρων από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο 41ο χιλιόμετρο της Λ. Αθηνών – Σουνίου (Θεατράκι) στο Λαγονήσι.

Που αμφισβητείται το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία αλλά και στο δημόσιο αγαθό του κοινόχρηστου χαρακτήρα της θάλασσας, ο οποίος νομικά εξασφαλίζεται απρόσκοπτα από το νέο νόμο 5092/2024 ΦΕΚ 33/Α’/4-3-2024 περί όρων αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον.

Οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Σαρωνικού, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην απόφαση της ΕΤΑΔ και διεκδικούμε το δημόσιο χαρακτήρα των ακτών.

Καταδικάζουμε τη δικαστική απόφαση για καταβολή του ποσού που αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία “Αττικός Ήλιος” και διεκδικούμε τη μη καταβολή του από το Ελληνικό Δημόσιο».

Διαβάστε επίσης: Μετωπική σύγκρουση Αυτοδιοίκησης – ΕΤΑΔ το Σεπτέμβριο για το παραλιακό μέτωπο

Ειδήσεις από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ