Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Παγώνει» ο παραλιακός ποδηλατόδρομος στο Ελληνικό με απόφαση του ΔΣ

Το «μπαλάκι» στην Περιφέρεια Αττικής «πετά» το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού Αργυρούπολης, που αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης την αναστολή της απόφασης για την υλοποίηση του παραλιακού έργου Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος στα όρια του Ελληνικού.

Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, βασίζεται – όπως ανέφερε – στην αδυναμία της Περιφέρειας Αττικής να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Αυτές είναι η ανάπλαση του κοινόχρηστου δασυλλίου χώρου (Μαρίνειο, κάτω Ελληνικό) με δενδροφυτεύσεις, ηλεκτροφωτισμό και αστικό εξοπλισμό βάσει σχετικής μελέτης. Ο δήμαρχος τόνισε ότι ανεκπλήρωτες έχουν παραμείνει κι άλλες δεσμεύσεις της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας προς τον Δήμο και αφορούν στην ανακατασκευή της λεωφόρου Αργυρουπόλεως, στην ανάπλαση του Πάρκου ΑΜΕΑ στο Ελληνικό, αλλά και νέου ΚΑΠΗ.

Όπως είπε ο δήμαρχος, εάν η διοίκηση της Περιφέρειας κάνει σοβαρές ενέργειες για την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων, το θέμα θα επανεξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι την απόφαση αναστολής των εργασιών στην παραλιακή, στα όρια του Ελληνικού, δεν ψήφισε η αντιπολίτευση, η οποία όμως – όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – είχε διαφωνήσει και με την αρχική πρόταση που αφορούσε στην υλοποίηση του έργου υπό προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Αρνητική εισήγηση του Γ. Κωνσταντάτου, για τον παραλιακό ποδηλατόδρομο, στο ΔΣ της Τετάρτης – Τί δηλώνει στην «Α»

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ