Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Δηλητηριώδης αχινός εμφανίστηκε στη Βουλιαγμένη

Ο δηλητηριώδης αχινός Diadema setosum, εμφανίστηκε στη θάλασσα της Βουλιαγμένης όπως αποκαλύπτει η σελίδα fishingingreece.gr.

Οι επικίνδυνος αχινός ήρθε από τον Ινδικό Ωκεανό στη χώρα, το 2016 μέσω Σουέζ και ταξίδεψε κολλημένος πάνω σε καράβια. Όπως φαίνεται του αρέσουν τα ελληνικά νερά και τείνει να εξαφανίσει το είδος αχινού που γνωρίζουμε όλοι αφού αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς κυρίως στις Κυκλάδες.

Ο Diadema, είναι μαύρος με λευκές κουκίδες και έχει έναν ασκό χρώματος μωβ και μπλε. Έχει μακριά αγκάθια που φτάνουν μέχρι και 30 πόντους και εάν τα αγγίξει κάποιος εκκρίνουν ένα ήπιο δηλητήριο και ανήκει στην οικογένεια Diadematidae. Εάν είστε από τους άτυχους που τα αγκάθια του θα σας τσιμπήσουν, θα νιώσετε όπως όταν σας τσιμπάει μέλισσα και σίγουρα το δηλητήριό του, θα σας ταλαιπωρήσει μια εβδομάδα.

Ο Diadema Setosum έχει αυξηθεί δραματικά στα ελληνικά νερά τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερη παρουσία στον βυθό των Κυκλάδων, και τώρα παρατηρείται συχνά και στη Βουλιαγμένη. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα είδη Diadema, ιδιαίτερα ανθεκτικό στον χρόνο και στον χώρο.

Οι διαφορές του Diadema Setosum με τον ενδημικό αχινό είναι αρκετά εμφανείς. Ο Diadema Setosum είναι ένας αχινός που παρουσιάζει πολύ μεγάλη αύξηση στις κοινότητές του και έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον διαχωρίζουν από τους ενδημικούς αχινούς.

Οι ειδικοί συνιστούν μεγάλη προσοχή στους κολυμβητές και να αποφεύγουν τις βραχώδεις περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Γρ. Κωνσταντέλλος: «Η πόλη μας ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο 20λεπτο μπουρίνι» – Άφησε αιχμές για ΥΠΕΝ και Περιφέρεια για τα έργα

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ