Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Ασκούνης: Παρέμβαση στον Εισαγγελέα για την πλατεία Νερού

Τον Εισαγγελέα Ακροάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης και εκπρόσωποι Κινήσεων Δημοτών των Δήμων Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, στον οποίο έθεσαν το θέμα της ηχορύπανσης κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στην Πλατεία Νερού.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την παύση διατάραξης της κοινής ησυχίας των πολιτών κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στην Πλατεία Νερού κατά τις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Εισαγγελέας Ακροάσεων ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά τους και διαβίβασε την υπ’ αρ. πρωτ. 33555/03.09.2024 παραγγελία του προς το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας για τις επιβαλλόμενες ενέργειες.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας απέστειλε επίσης σχετική επιστολή προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, (ΕΤΑΔ ΑΕ), εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή του διότι, ενώ η τελευταία είχε δεσμευτεί ότι οι συναυλίες που θα γίνουν φέτος στην Πλατεία Νερού δεν θα υπερβούν τις 10, εντούτοις ανακοινώθηκαν ήδη πρόσθετες εκδηλώσεις υψηλότερης όχλησης και μεγαλύτερης διάρκειας (έως και 20 ώρες), παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε έννοια νομιμότητας.

«Ταυτόχρονα», σημειώνει ο δήμαρχος, «η Πλατεία Νερού περιφράχθηκε πάλι με λαμαρίνες και παραπετάσματα, κατά τρόπο που μάλλον προσομοιάζει με “ανοιχτή φυλακή” παρά με χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας, προσβάλλοντας την αισθητική των πολιτών και το δικαίωμά τους στο περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης: Μετωπική σύγκρουση Αυτοδιοίκησης – ΕΤΑΔ το Σεπτέμβριο για το παραλιακό μέτωπο

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ