Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κύμα συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων – Συγκέντρωση γονέων, αύριο, έξω από τα σχολεία Βενιζέλου

Κύμα συγχωνεύσεων και συμπτύξεων σχολικών τμημάτων χαρακτηρίζει τη νέα χρονιά που επισήμως ξεκινά αύριο, Τετάρτη, με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.

Η κατάσταση αυτή – τονίζει η δημοτική Αρχή Καισαριανής – υπονομεύει ευθέως το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών και καμία από τις «εκσυγχρονιστικές εξαγγελίες» της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

Μπροστά σ’ αυτή την εικόνα, οι γονείς μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της πόλης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο, Τετάρτη, στις 10.30πμ, έξω από τα σχολεία Βενιζέλου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψήφισμά του, καταγγέλλει τη χρόνια υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει τις αποφάσεις που έλαβε μέσα στο καλοκαίρι για την οριζόντια δημιουργία τμημάτων των 25, 26 και 27 μαθητών.

Πρόκειται για αποφάσεις «… που οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις σχεδόν το σύνολο των σχολείων της Καισαριανής: συγχωνεύονται 2 τμήματα στην Δ’ τάξη στο 4ο Δημοτικό, εξαφανίζεται ένα τμήμα πρώτης τάξης στα 1ο & 7ο Δημοτικά. Απομειώνονται στο 3ο & 6ο Δημοτικά και στα δύο ΓΕΛ ένα τμήμα της Α’ τάξης. Σφραγίζονται 4 τμήματα ειδικότητας της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ και 2 τομείς στη Β’ Λυκείου, στέλνοντας πάνω από 60 μαθητές σε άλλο Δήμο. Αναστέλλονται τμήματα ένταξης και φτιάχνονται έως 27άρια τμήματα – μαμούθ στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης μας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης χαιρετίζει «… τη θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη και καθένα γονιό, μαθητή, εκπαιδευτικό ξεχωριστά που δεν δέχεται να συμβιβαστεί με τη βαρβαρότητα». Στηρίζει την πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καισαριανής για συγκέντρωση έξω από τα σχολεία Βενιζέλου την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη και ώρα 10:30 πμ και καλεί όλους τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, ζητεί:

● Να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων πανελλαδικά και να εγκριθούν όλα τα αιτήματα για διαχωρισμό τμημάτων (στα 4ο, 1ο-7ο Δημοτικά Καισαριανής). Να λειτουργήσει τώρα το 2ο ΤΕ στο 1ο Δημ. Καισαριανής (ξεπέρασε πάλι τους 251). Άμεση έγκριση και λειτουργία των τομέων και τμημάτων των ΕΠΑΛ! Κάθε παιδί στον τομέα και την ειδικότητα που θέλουν χωρίς να αλλάζουν σχολείο!

● Να γίνουν σεβαστές οι αξιολογικές εκθέσεις των ΚΕΔΑΣΥ και οι επιστημονικές προτάσεις, για να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των μαθητών! Ένας εκπαιδευτικός σε κάθε παιδί στην Παράλληλη Στήριξη!

● Ολιγομελή τμήματα σε όλα τα σχολεία – να καλυφθούν όλα τα κενά με το απαραίτητο προσωπικό!

Διαβάστε επίσης: Κραυγή αγωνίας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων Δημοτικού – Επιστολή μητέρας στον πρωθυπουργό: «Μη γίνεστε άδικοι με τα παιδιά μας»

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ