Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια για την αποφυγή πλημμυρών εξαιτίας του ρέματος της Πικροδάφνης – Στην Π.Π. του Δήμου υπηρετεί μόλις 1 άτομο

Η αντιπλημμυρική προστασία της Πικροδάφνης και η υποστελέχωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, τέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, απαιτείται ο συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται σε υψηλή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική.

Από την πλευρά του Δήμου Αγίου Δημητρίου συμμετείχαν στη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Πόλης Γιώργος Ταμπακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κάππος, ο οποίος ύστερα και από σχετική σύσκεψη που προηγήθηκε υπό το δήμαρχο Στέλιο Μαμαλάκη, έθεσε το θέμα της επείγουσας ανάγκης λήψης μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας για το Ρέμα Πικροδάφνης.

Ο Γ. Κάππος επισήμανε επίσης τον υφιστάμενο κίνδυνο από την παλαιότητα και την ελλιπή συντήρηση των πεζογεφυρών του ρέματος, ενώ ανέδειξε το ζήτημα της δραματικής υποστελέχωσης του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο οποίο –όπως τόνισε – υπηρετεί μόλις ένα άτομο.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη, του υφυπουργού ΚΚΠΠ, Ευάγγελου Τουρνά και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Λεωνίδας Μανωλάκος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Νίκος Πασσάς και ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Στ. Μαμαλάκης: «Στόχος μας η συνεχής αναβάθμιση των υποδομών των Βρεφονηπιακών Σταθμών»

Ειδήσεις από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ