Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις συμπτύξεις σχολικών τμημάτων

«Τα παιδιά δεν είναι σαρδέλες σε κουτιά – έχουν δικαιώματα μορφωτικά».

Το σύνθημα αυτό ακούστηκε από δεκάδες στόματα σήμερα στο κέντρο της Καισαριανής, στην αγωνιστική κινητοποίηση της σχολική κοινότητας και φορέων της πόλης ενάντια στην κυβερνητική μεθόδευση σύμπτυξης εκατοντάδων τμημάτων πανελλαδικά, αλλά και τις απαράδεκτες συμπτύξεις στον Δήμο Καισαριανής.

Γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από τα σχολεία του συγκροτήματος Βενιζέλου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής. Στο πλευρό τους ήταν ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, μέλη της Δημοτικής Αρχής και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», εκπρόσωπος της Ζ’ ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Γονέων και φορείς της πόλης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Σταμέλος είπε πως η δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα στον αγώνα της σχολικής κοινότητας «για να μην περάσουν τα απαράδεκτα μέτρα, γιατί τα παιδιά μας αξίζουν να μορφώνονται σε ένα όμορφο περιβάλλον, όπως τους αξίζει».

Το λόγο πήραν επίσης η επικεφαλής της παράταξης «Όμορφη Πόλη» Μπεττίνα Γραφίδου, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.

«Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να στοιβάζονται τα παιδιά μας σαν σαρδέλες, όταν θα μπορούσαν να έχουν εκπαιδευτικούς και 15 παιδιά ανά τάξη», «διεκδικούμε όλοι οι δάσκαλοι να είναι στα σχολεία τους, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, με παράλληλη στήριξη για τα παιδιά», «δεν δεχόμαστε τις 1600 και πλέον συγχωνεύσεις τμημάτων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι», «να παρθούν εδώ και τώρα πίσω οι συμπτύξεις στα σχολεία της πόλης μας» ήταν μερικά από τα δίκαια αιτήματα που ακούστηκαν.

Ακολούθησε πορεία επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με το σύνθημα «Δεν υποχωρούμε αν δεν δοθούνε λύσεις, πάρτε τώρα πίσω τις συμπτύξεις» να δίνει τον τόνο στην κινητοποίηση.

Διαβάστε επίσης: Κύμα συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων – Συγκέντρωση γονέων, αύριο, έξω από τα σχολεία Βενιζέλου

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ