Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κινητοποιήσεις για το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού

Σε κινητοποιήσεις στο Δημοτικό Στάδιο του Υμηττού, σήμερα, Παρασκευή, στις 7μμ, καλούν τους κατοίκους πέντε αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Λόφο Κοπάνα, οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρουν σε κοινή τους επιστολή τους ότι δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση να εκδοθεί άδεια λειτουργίας προκειμένου να φιλοξενηθούν αθλητικές δραστηριότητες.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία 2 γηπέδων ποδοσφαίρου στους Δήμους Δάφνης Υμηττού & Βύρωνα, μετά από την έκδοση απόφασης του Αρείου Πάγου που δικαιώνει ιδιώτες για την ιδιοκτησία στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται και το Θέατρο Βράχων.

Ο Άρειος Πάγος με την αριθμ. 953/2023 απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν καταθέσει για το λόφο Κοπανά το Ελληνικό Δημόσιο και οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού. Η απόφαση αυτή δυστυχώς αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το θέμα των δημόσιων κοινωφελών εγκαταστάσεων (θέατρα βράχων, γήπεδα ποδοσφαίρου Βύρωνα και Υμηττού).

Με την απόφαση αυτή μένουν στον αέρα καθώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα γήπεδα πάνω από 10 Σωματεία που έχουν στις τάξεις τους περισσότερα από 2500 χιλιάδες αθλούμενους στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά!

Υπάρχει δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι το θέμα θα λυνόταν. Και γι’ αυτό συζητήθηκε εκτάκτως στο μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση του Αρείου Παγου να κατοχυρώσει την έκταση 104 στρεμμάτων της Β’ ζώνης Υμηττού σε 17 ιδιώτες που τη διεκδικούσαν επικαλούμενοι τίτλους γης του 19ου αιώνα με βάση τους νόμους χρησικτησίας της οθωμανικής περιόδου. Πριν ένα χρόνο σε κυβερνητική σύσκεψη, με τον πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον τότε υφυπουργό Εθνικής Άμυνας ως δήμαρχος Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να ακολουθήσει η άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση της έκτασης στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού.

Έτσι, εξασφαλίζεται οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης που, εκτός από τα θέατρα Βράχων, φιλοξενεί εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής. Δυστυχώς μετά από ένα χρόνο δεν έγινε τίποτα και φτάσαμε στο σήμερα όπου τα σωματεία ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού, θα πρέπει να καταθέσουν τα χαρτιά για την εύρυθμη λειτουργία κάτι το οποίο είναι αδύνατον διότι λόγω της παραπάνω απόφασης τα γήπεδα δεν μπορούν να πάρουν άδεια λειτουργίας, πράγμα που προκαλεί αναστάτωση σε Αθλητές, Σωματεία και στους Γονείς.

Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα μέχρι και την αδειοδότηση λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Υμηττού προκειμένου να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους τα Αθλητικά Σωματεία, στην εδώ και δεκαετίες φυσική τους έδρα.

Λέμε όχι στο ξεσπίτωμα των αθλητών/αθλητριών και των Σωματείων από τον φυσικό τους χώρο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση στο θέμα και βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο περιμένοντας τα χειρότερα μέχρι και το σφράγισμα των εγκαταστάσεων. Για τον λόγο αυτό σας καλούμε την Παρασκευή 13/09/2024 στην κινητοποίηση των πολιτών που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Υμηττού στις 19:00 μμ.

Τα αθλητικά Σωματεία:

*Α.Ο. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΑΦΝΗΣ

*Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ

*Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ

*Π.Α.Ο. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΔΑΦΝΗΣ

*Α.Ο. ΥΜΗΤΤΟΎ – ΧΑΡΑΥΓΗΣ».

Διαβάστε επίσης: Αγορά ή απαλλοτρίωση των Θεάτρων Βράχων, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ειδήσεις από τον Δήμο Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ