Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Κουρέτας: Μετρό Αθήνας-Νέα Γραμμή 4: Φθάνουν σε Ζωγράφου και Άλσος Βεϊκου οι μετροπόντικες

Προχωρούν εντατικά τα έργα για τη νέα Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, ενώ «κορδέλα» θα κόψει στις 30 Νοεμβρίου το μετρό Θεσσαλονίκης με τον Σταθμό Βενιζέλου να αποτελεί «τον πιο όμορφο σταθμό μετρό στον κόσμο», αφού θα είναι ένας υπόγειος αρχαιολογικός χώρος.

Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό ΑΕ, Νικόλαος Κουρέτας, στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024, που λαμβάνει χώρα σήμερα και αύριο, 18 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αναφορικά με τη Γραμμή 4 της Αθήνας, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε 25 από τις συνολικά 26 θέσεις, με μόνη εξαίρεση τη θέση στον σταθμό Ριζάρη, όπου υπάρχει ακόμα δικαστική εκκρεμότητα.

«Στις 20 θέσεις», είπε, «έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες εργασίες. Ο TBM Μετροπόντικας “Αθηνά” από την Κατεχάκη έχει ξεπεράσει τα δύο χιλιόμετρα μήκος και σε 10 μέρες θα βρίσκεται κάτω από τον σταθμό Ζωγράφου. Ο Μετροπόντικας “Νίκη” θα βρίσκεται σε έναν μήνα στον πρώτο σταθμό στο Άλσος Βεΐκου. Είναι ένα δύσκολο έργο στο κέντρο της πόλης. Συναντούμε δυσκολίες καθημερινά, τις επιλύουμε και προχωράμε».

Διαβάστε επίσης: Π. Χρηστίδης για μαθητές που φοιτούν σε κοντέινερ: «Εύχομαι ο Σεπτέμβρης του 2025 να τα βρει σε σχολείο»

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ