Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκλήρη κριτική για την αύξηση των τροφείων στους Β/Ν Σταθμούς από την αντιπολίτευση

Σφοδρή κριτική στη δημοτική Αρχή Νέας Σμύρνης για την αύξηση των τροφείων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ασκεί η αντιπολίτευση. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο, επικαλούνται προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου, Γιώργου Κουτελάκη, για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

«Θα επικαλεστώ την ενότητά του προγράμματός σας, όπου αναφέρεστε σε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς για κάθε παιδί από 2,5 ετών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και με βάση τις υπάρχουσες δυνατότητες, καθώς και κατάργηση του κριτηρίου εργασίας των δύο γονέων ως προϋπόθεση φιλοξενίας», είπε απευθυνόμενη στον δήμαρχο η Δήμητρα Νάνου, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Σμύρνη – Μόνο Μπροστά».

Ομοίως και η Κλαίρη Δεληγιάννη, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Σμύρνη – Όλοι Μαζί». Η κυρία Δεληγιάννη τονίζει ότι «οι αυξήσεις που έγιναν τη φετινή χρονιά στα τροφεία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου ξεπερνούν κατά πολύ το σύνηθες. Είναι εξαιρετικά μεγάλες και δυσβάχτατες από τη μέση οικογένεια συνδημοτών μας που αντιμετωπίζει ήδη μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 35% έως 55% και αφορούν όλες τις βαθμίδες εισοδημάτων και όχι μόνο τα υψηλά ειδοδήματα, όπως συχνά αναφέρετε». Σημειώνει ότι δεν μπορεί να ερμηνεύσει αυτή την κίνηση, «… η οποία μάλιστα βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες για ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΣΗ άρα κατάργηση και των υφισταμένων τροφείων, όπως αναφέρετε στο Πρόγραμμά σας», και καλεί τον δήμαρχο να επανεξετάσει το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος απαντά στις διαμαρτυρίες για τα τροφεία: Δεν θα καλύπτουν οι χαμηλόμισθοι και οι άνεργοι τις υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ