Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δήμος Καισαριανής: Ο αγώνας δικαίωσε την απαίτηση της σχολικής κοινότητας για το 1ο ΕΠΑΛ

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας, εγκρίθηκαν με Υπουργική Απόφαση όλοι οι τομείς (Πληροφορικής, Διοίκησης) και οι ειδικότητες (Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Οχημάτων, Τεχνικών Δικτύων, Κομμωτικής) στο 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής.

Υπενθυμίζεται ότι με μία πρωτοφανή απόφαση το Υπουργείο είχε προχωρήσει σε κατάργηση αυτών των τομέων και ειδικοτήτων, χαρακτηρίζοντας τα τμήματα ως ολιγομελή. Έφτασε στο σημείο να κλείσει το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής μπλοκάροντας δεκάδες μαθητές. «Κυνική τους ομολογία αποτελεί ο στόχος “εξοικονόμησης” εκπαιδευτικών στη λογική “κόστους – οφέλους”», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή, η οποία επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. «Ωστόσο», προσθέτει, «απαιτείται διαρκής επιφυλακή καθώς οι στόχοι και η στρατηγική της κυβέρνησης για τη δημόσια εκπαίδευση παραμένουν και θα οξύνονται».

Επίσης, δηλώνει ότι επιμένει στην αλλαγή των αποφάσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης τόσο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και για τα πολυπληθή τμήματα των Γυμνασίων και Λυκείων.

Διαβάστε επίσης: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις συμπτύξεις σχολικών τμημάτων

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ