Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αδελφοποίηση της Νέας Σμύρνης με την Παλαιστινιακή πόλη Νάμπλους

Συμφωνία αδελφοποίησης ανάμεσα στον Δήμο Νέας Σμύρνης και την Παλαιστινιακή πόλη Νάμπλους υπέγραψαν οι δήμαρχοι Γιώργος Κουτελάκης και Husam Shakshir.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης. Στο καλωσόρισμά του ο Γ. Κουτελάκης διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία αδελφοποίησης ανάμεσα στις δύο πόλεις δεν θα έχει τυπικό αλλά ουσιαστικό και έμπρακτο χαρακτήρα με έντονα πολιτικά και αλληλέγγυα χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι «είμαστε πόλη που προήλθε ως αποτέλεσμα κατοχής, διωγμών, προσφυγικών ροών και γι’ αυτό είμαστε πιο ευαίσθητοι απέναντι σε λαούς που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις».

Από την πλευρά του ο H. Shakshir χαρακτήρισε τιμή για την πόλη του την συμφωνία αδελφοποίησης. Πρόκειται όπως είπε για μια πόλη όπου συνυπάρχουν αρμονικά χριστιανοί, μουσουλμάνοι και σαμαρείτες. Αναφέρθηκε επίσης στα στοιχεία της Νάμπλους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις όπως η εκπαιδευτική δραστηριότητα ή οι καλλιτεχνικές δράσεις.

Τον δήμαρχο της Νάμπλους συνόδευε ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Yussef Dorkhom, με τον οποίο ο Γ. Κουτελάκης έχει ήδη από τον περασμένο Μάιο σφυρηλατήσει στενές φιλικές σχέσεις.

Οι δύο δήμαρχοι αντάλλαξαν λευκώματα των πόλεών τους και εθιμοτυπικά δώρα, ενώ στον Yussef Dorkhom δόθηκε ως δώρο αναμνηστικό με την Αγία Φωτεινή, πολιούχο της Νέας Σμύρνης.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας επίσης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Δημοτικής Περιουσίας και Νομικών Υποθέσεων Μαριαλένα Αγγελίδου, Συντονισμού Δημοτικού Έργου Θάλεια Αδάπα, Πρασίνου και Νεολαίας Κώστας Αναγνωστόπουλος, Περιβάλλοντος Νόρα Γαλανοπούλου, Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης Νότης Γιατζίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καρούμπας.

Διαβάστε επίσης: Σκλήρη κριτική για την αύξηση των τροφείων στους Β/Ν Σταθμούς από την αντιπολίτευση

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ