Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΑ βραβεύτηκε από τον ΟΜΙΛΟ για την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο φιλόξενο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», και μέσα στο κλίμα της έντονης συγκινησιακής δόνησης που η μουσικο-θεατρική παράσταση «ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ» σε σκηνοθεσία της κας Μαρίας Περετζή προκάλεσε στο κοινό, το Θέατρο ΡΟΔΑ βραβεύτηκε για τη δημιουργία της Ελληνικής παράδοσης του Θεάτρου του Ιερού. Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, παρουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου και Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και της Διευθύντριας Ισότητας των Φύλων και εκπροσώπου Πολιτισμού του Ομίλου, κας Αγγελικής Πιτσόλη, απένειμε βραβείο και έπαινο στη σκηνοθέτρια και τους συντελεστές της ΡΟΔΑ για την πολύχρονη προσφορά τους στον πολιτισμό.

Τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια, η Ομάδα ΡΟΔΑ, που ιδρύθηκε από την κα Μαρία Περετζή, εργάζεται αδιάλειπτα με στόχο να αναδείξει την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και τους δεσμούς της με τα μεγάλα έπη της ανθρωπότητας. Η ποιότητα των παραγωγών της έχει αναγνωριστεί από τις διθυραμβικές κριτικές που έχει δεχθεί από ολόκληρο το φάσμα του Ελληνικού Τύπου και διεθνών ΜΜE όπως του CNN, που παρουσίασε τη δουλειά της ΡΟΔΑ σε τρεις διαφορετικές παγκόσμιες ανταποκρίσεις του. Ο τρόπος εργασίας της έχει αποτυπωθεί στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Στο Κέντρο τού Κύκλου» (Ορφέας Περετζής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017) και η Ομάδα έχει δεχθεί έπαινο ηθοποιίας ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (Δημήτρης Γασπαράτος, για το έργο «Γκιλγκαμές», 2014).

«Οι ηγέτες του κόσμου αλλά και όλοι εμείς οφείλουμε να κάνουμε μια επανάσταση με βάση τον Πολιτισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρωνίτης. Η πολιτιστική δράση του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει θεμελιώδη σκοπό την καλλιέργεια της διεθνούς αντίληψης, κατανόησης, συνεργασίας και αλληλεγγύης σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά της UNESCO.

«Το έργο της ΡΟΔΑ ζωντανεύει την πολιτιστική μας παράδοση, και η σημερινή παράσταση που είδαμε είναι άξια να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο ως αντιπροσωπευτική του αυθεντικού Ελληνικού πολιτισμού», κατέληξε ο κ. Μαρωνίτης.

Η ΡΟΔΑ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Διεθνούς Οργανισμού International Action Art.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ