Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στον Δήμο

«Εμπλουτίζουμε και διευρύνουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, προς τους πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίους Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, με αφορμή τη λειτουργία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στον Δήμο.

Το κάπνισμα έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως χρόνια υποτροπιάζουσα νόσος, που συνδέεται με 6 από τις 8 κύριες αιτίες θανάτου, στερώντας τη ζωή από 8 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο και το οποίο χρήζει όπως όλα τα χρόνια νοσήματα, θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Η πλειονότητα των καπνιστών, οι 7 στους 10, επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, ωστόσο μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό (3-5%) το επιτυγχάνουν εάν το επιχειρήσουν χωρίς ιατρική βοήθεια. Η μεγάλη αυτή δυσκολία τους οφείλεται στη σωματική και ψυχολογική εξάρτηση που προκαλεί η φαρμακευτική ουσία του καπνού, η νικοτίνη, ανάλογη με εκείνη γνωστών ψυχοδραστικών ναρκωτικών ουσιών.

Στο Ιατρείο Διακοπής του Καπνίσματος, του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με συντονιστή τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Θανάση Μπαμπάνα και επιστημονικά υπεύθυνη την ιατρό – πνευμονολόγο, Δήμητρα Μπουσίου, αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται η νόσος του καπνίσματος, με παρεμβάσεις που βασίζονται σε διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και περιλαμβάνουν τον συνδυασμό εξατομικευμένης συμβουλευτικής και φαρμακευτικής αγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού καθημερινά 8πμ – 2μμ στο τηλέφωνο: 2109754035

Το ιατρείο λειτουργεί σε δύο ομάδες κάθε Δευτέρα απόγευμα 5-9 μμ στα Δημοτικά Ιατρεία Θεσσαλίας 10, Άγιος Δημήτριος.

Διαβάστε επίσης: «Kids Arenα» την Κυριακή στο Πάρκο Ασυρμάτου

Ειδήσεις από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ