Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανθρώπινες φιγούρες κτισμένες από τούβλα στον Άλιμο

Πριν τους PINK FLOYD, ένας διακεκριμένος Έλληνας εικαστικός, και μάλιστα Αλιμιώτης, ήταν ο πρώτος που παρουσίασε ανθρώπινες μορφές καμωμένες από τούβλα. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Φαεινό.

Ανθρώπινες φιγούρες κτισμένες από τούβλα ή ντυμένες με κτιστούς πτυχωτούς μανδύες, που περιφέρουν τη μοναξιά τους, γυρεύοντας μάταια να επικοινωνήσουν. Άλλοτε οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι από μηχανικά στοιχεία, με μηχανικό κεφάλι ή χωρίς κεφάλι, κριτική μιας καθαρά μηχανοκρατούμενης περιόδου, που ὁ άνθρωπος παραμερίζεται από τη μηχανή.

Το έργο του Βαγγέλη Φαεινού (1918-1985), που έγραψε μια ξεχωριστή πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου, με επιμέλεια του ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Μάνου Στεφανίδη.

• ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96).

• ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2024 και θα είναι ανοιχτή όλες τις μέρες (από Δευτέρα μέχρι και Κυριακή), ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 & 18:00 – 20:30.

• ΔΩΡΕΑΝ ξεναγήσεις σχολείων, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου στο 2132008118

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση του βιβλίου του Fahri Çoker «Κωνσταντινούπολη -Τα γεγονότα της 6ης- 7ης Σεπτεμβρίου 1955. Φωτογραφίες και Έγγραφα»

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ