Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Aζίμα Λιάνα Χαβρέ στην «Α»: «Το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες στη ζωή είναι η αληθινή χαρά»

Η πρώτη Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών για παιδιά, εφήβους και νέoυς βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη υπό την αιγίδα του ιστορικού Πανιωνίου και η ηθοποιός, σκηνοθέτης και δασκάλα υποκριτικής Aζίμα Λιάνα Χαβρέ μοιράζεται μαζί μας το σκεπτικό και το όραμα του νέου αυτού εγχειρήματος.

«Στον άνθρωπο όλα πρέπει να είναι ωραία: και το πρόσωπο, και η ενδυμασία, και η ψυχή, και οι σκέψεις», είχε πει κάποτε ο σπουδαίος Αντόν Τσέχωφ. Και καθώς μιλώ μαζί της τα λόγια αυτά κυριαρχούν στη σκέψη μου. Η Aζίμα Λιάνα Χαβρέ, είναι μια ταλαντούχα καλλιτέχνης και μια γυναίκα που αγαπάει τη ζωή και τα παιδιά. Το χαμόγελο στο πρόσωπό της πρωταγωνιστεί πάντα. Γλυκιά, τρυφερή και ευαίσθητη, κερδίζει από τη πρώτη στιγμή μια θέση στην καρδιά του συνομιλητή της. Αφορμή της κουβέντας μας στάθηκε η δημιουργία της πρώτης Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών για παιδιά, εφήβους και νέους, αγκαλιασμένη από ένα ιστορικό αθλητικό σύλλογο όπως είναι ο Πανιώνιος και φέρει το όνομα «Ορφέας Musical &Theater Academy» στη Νέα Σμύρνη. Η Αzima, o Δημήτρης Χαβρές και ο Tenorman Γιώργος Τζιουβάρας είναι οι δάσκαλοι της όμορφης αυτής καλλιτεχνικής προσπάθειας. Θέλοντας να μάθω περισσότερα για την Ακαδημία, της ζήτησα να συναντηθούμε και να μιλήσουμε. Εκείνη δέχτηκε αμέσως την πρότασή μου. Ο διάλογός μας απολαυστικός. Και όπως μου λέει και εκείνη, «όλα γίνονται για τη χαρά!»… Και καθώς εγώ απολαμβάνω την κουβέντα μας, δεν έχω παρά να σας δώσω τη σκυτάλη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗ

-“ Ορφέας Musical &Theater Academy ”- Μιλήστε μας για τη δημιουργία αυτής της ακαδημίας παραστατικών τεχνών στη Νέα Σμύρνη

Ο Ορφέας Musical & Theater Academy είναι πραγματικά η πρώτη Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών για παιδιά, εφήβους και νέους, αγκαλιασμένη από ένα Ιστορικό Αθλητικό Σύλλογο όπως είναι ο Πανιώνιος! Το από κοινού μας όνειρο, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις του Πανιωνίου που αποτελεί ένα υπέροχο φυτώριο νέων αθλητών που διοχετεύει με σπουδαίους πρωταθλητές όλη τη χώρα, με την “καλλιτεχνική ομάδα” του AZiMA CULTURAL ART SPACE & PRODUCTiONS με οδηγούς, τρία πρόσωπα που εμπνεόμαστε από τον Πανιώνιο και την Ιδέα του και αναλαμβάνουμε να είμαστε οι οδηγοί στο όμορφο ταξίδι που ξεκινάει με πολύ αγάπη και χαρά. Ο Δημήτρης Χαβρές που έχει αναλάβει & την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ακαδημίας (Ηθοποιός, Δάσκαλος Υποκριτικής Τέχνης, Voiceactor και πολύ αγαπητός στους νέους καθώς έχει δώσει την φωνή του στον εμβληματικό χαρακτήρα Kratos του «God of War” για το PS4 & 5 ένας ρόλος/πατέρα που νουθετεί συνεχώς το γιο του), ο Tenorman Γιώργος Τζιουβάρας θα έχει την ευθύνη σε όλο το μουσικό κομμάτι (Performer, Τραγουδιστής, Συνθέτης, Δάσκαλος Τραγουδιού, Πιανίστας και βραβευμένος Συγγραφέας και ψυχή του γκρουπ Panik at The Opera) και εγώ… η Azima που θα δώσω όλη μου την ενέργεια στο σκηνοθετικό μέρος (Ηθοποιός, Performer, Σκηνοθέτης, Δασκάλα Υποκριτικής Τέχνης, Σεναριογράφος) φυσικά και οι τρεις μας είμαστε οι δάσκαλοι που θα βρισκόμαστε μαζί με τα παιδιά και τους νέους 2 φορές την εβδομάδα, προκειμένου να δημιουργήσουμε την Πανιώνια Θεατρική Ομάδα & Χορωδία για να σας παρουσιάσουμε τα πρώτα μας performance και σύντομα εύχομαι τα πρώτα μας μιούζικαλ!!!

Ο «Ορφέας Musical & Theater Academy» αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με όλα όσα χρειάζεται να συμβούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα performance μία παράσταση Μουσικοθεατρική από το Α έως το Ω

Αναπτύσσεται σε 2 μαθήματα την εβδομάδα διάρκειας 90 λεπτών το καθένα, για τα παιδιά του Δημοτικού & 120 λεπτών το καθένα, για τα παιδιά του Γυμνασίου & Λυκείου, όπου ερχόμαστε σε επαφή, ανακαλύπτουμε τις καλλιτεχνικές δεξιότητες στα ακόλουθα!

Ξεκινώντας από το πως παρουσιάζω τον εαυτό μου! Υποκριτική | Η Ενέργεια του χαρακτήρα/ρόλου | Αυτοσχεδιασμό | Αγωγή Προφορικού Λόγου | Απόδοση Κειμένου | Επαφή με την Ποίηση & την Δημιουργική Γραφή | Χορωδία & Τραγούδι | Θεατρική Κιναισθησία – Κινησιολογία μέσα στο ρόλο | Μουσική Κιναισθησία – Κινησιολογία μέσα στο τραγούδι | Κριτική Μουσική Ακρόαση | Κινηματογράφο | Σκηνογραφία | Ενδυματολογία | Έκφραση, Χαρά & Ψυχική Ευφορία!

– Γιατί στον Πανιώνιο λοιπόν

Γιατί μόνο στον Πανιώνιο θα μπορούσε να συμβεί ως φυσική συνέχεια! Ως την ρομαντική αναβίωση ενός κοινού ονείρου για τους νέους με όχημα τις τέχνες και τον αθλητισμό! Οι τέχνες και ο αθλητισμός είναι πολιτισμός! Και ο πολιτισμός προάγει την ενσυναίσθηση, που είναι το αντίδοτο στις απαιτητικές εποχές που ζούμε! Η πολύπλευρη ανάπτυξη των νέων ήταν ζήτημα που απασχολούσε έντονα τα μέλη του Πανιωνίου στα πρώτα βήματά του στη Σμύρνη, κατά την τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα. Η συμπόρευση του «Ορφέα» με το «Γυμνάσιο» αποτέλεσε επί της ουσίας τη συνύπαρξη της μουσικής με τη σωματική άσκηση, όπως την υπηρετούσαν οι άνθρωποι των δύο Σωματείων. Ο μέγας πνευματικός δάσκαλος της Πανιώνιας Οικογένειας, Πέτρος Λινάρδος, υπογραμμίζει στο σύγγραμμά του για τον Δημητρό Δάλλα ότι «η άθληση στη Σμύρνη είχε ως μήτρα και λίκνο τη μουσική» και πως ήταν εξόχως χαρακτηριστική «η σύζευξη και γόνιμη συνέργεια της μουσικής με τη σωμασκία ως νόμισμα με δύο όψεις, πολιτισμικό και σημαντικής κοινωνικής εμβέλειας.

– Τι στάθηκε η αφορμή δημιουργίας της συγκεκριμένης Ακαδημίας

Ζούμε Νέα Σμύρνη, σημαίνει αγάπη τον Πανιώνιο! Με την μαμά μου, την ηθοποιό & στιχουργό, Βέτα Μπετίνη και την γιαγιά μου έχοντας καταγωγή κατά από Σμύρνη & Πόντο, ήρθαμε από την Θες/νίκη που γεννήθηκα και εγκατασταθήκαμε στη Νέα Σμύρνη το 1981. Ο μπαμπάς της μαμάς μου, ο Ηλίας Χουρπιλιάδης, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Απόλλωνα Σμύρνης που έγινε Καλαμαριάς και πάντα υπήρχε αυτή η αγάπη για τα αθλητικά σωματεία που έζησαν τον ξεριζωμό! Στις αρχές του 2024 η διοίκηση του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης, που αποτελεί το ιστορικότερο αθλητικό σωματείο στην Ελλάδα, με πληθώρα αθλητών και πρωταθλητών να έχουν αναδειχθεί μέσα από της τάξεις του, μας κάλεσε να συνδημιουργήσουμε μια εναλλακτική, εορταστική εκδήλωση “κοπής της πίτας” για το 2024 που μόλις είχε μπει! Η επιλογή μας έγινε γιατί στην Νέα Σμύρνη πέρα απ’ το ότι είναι το σπίτι μας, έχουμε ριζώσει την δική μας οικογένεια με το Δημήτρη, μεγαλώνουμε την κόρη μας Ελισάβετ (που εκτός από μαθήτρια του Μουσικού σχολείου Αλίμου & εκκολαπτόμενη καλλιτέχνιδα, παίζει βόλεϊ στις κορασίδες του Πανιωνίου) είναι και η έδρα των καλλιτεχνικών μας δράσεων! Έχουμε το AZiMA CULTURAL ART SPACE & PRODUCTiONS που είναι ένας χώρος Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Έκφρασης που ασχολείται με, Διοργάνωση Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων Εκδηλώσεων | Μουσικές Θεατρικές Κινηματογραφικές Παραγωγές | Μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Θεάτρου | Μαθήματα Κιναισθησίας | Προετοιμασία για Καλλιτεχνικά & Μουσικά Σχολεία | Υπηρεσίες Εκφωνήσεων | Voiceover καθώς & Σεμινάρια Φωτογραφίας & Κινηματογράφου | Φωτογραφίσεις κλπ. Έτσι οι άνθρωποι του Πανιώνιου, μας γνώριζαν και ως καλλιτέχνες, αλλά & ως ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία, με όχημα τις τέχνες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από μικρά παιδιά, εφήβους, νέους έως ενήλικες!!! Πιστεύω ότι η Μουσικοθεατρική εκδήλωση που αναλάβαμε με τον Δημήτρη Χαβρέ και με τον αξιόλογο συνεργάτη και φίλο μας Γιώργο Τζιουβάρα Tenorman, μας έφερε κοντά με τους επίσης ρομαντικούς ανθρώπους της διοίκησης του «Ερασιτέχνη Πανιωνίου» και αποτέλεσε την αφετηρία, την έμπνευση, να γεφυρώσουμε το όνειρο με την πραγματικότητα! Δηλαδή την ίδρυση της Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών για παιδιά, εφήβους & νέους του Ορφέα Musical & Theater Academy!

 Κυρία Azima είστε καλλιτέχνης- Με ποιον τρόπο πιστεύετε πως η τέχνη βοηθάει την πνευματική και ψυχική εξέλιξη ενός παιδιού

όπως λέει και ο William Shakespeare… “Αν το Θέατρο είναι η τροφή της αγάπης, τότε παίξε κι’ άλλο” και ναι σίγουρα η αγάπη είναι τροφή, είναι θρέψη, το ίδιο και το θέατρο, το τραγούδι, η μουσική για την ψυχή μας

Η τέχνη αυξάνει την αυτοπεποίθηση & την ενσυναίσθηση, τα παιδιά που θα εγγραφούν, θα αποτελέσουν αυτόματα την Θεατρική Ομάδα & την Χορωδία του “Ορφέας Musical & Theater Academy” με πολιτιστικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα!

Πρόκειται για μία Καλλιτεχνική Ακαδημία που βασίζεται σε εναλλακτικές μεθόδους προσέγγισης των συναισθημάτων μέσα από τις τέχνες! Στόχος μας να καλλιεργήσουμε τα εκφραστικά μέσα & την ενσυναίσθηση, από πολύ νωρίς, αλλά και να εδραιώσουμε την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό, μέσα από πολλούς ρόλους, καταστάσεις… αναδεικνύοντας ολοένα και περισσότερες πτυχές της ψυχοσύνθεσης των παιδιών, των εφήβων και των νέων μας… αλλά και τις ανάγκες τους, καθώς και το πώς να τα προσεγγίσουμε!

Απαραίτητο εφόδιο για τα παιδιά της σημερινής εποχής η διεύρυνση της συναισθηματικής αντίληψης, αλλά και η ενδυνάμωση τους! Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν όσα νιώθουν, με θάρρος!

Η Τέχνη όπως και ο Αθλητισμός, αποφορτίζει και βοηθά τα παιδιά αυτής της τόσο τρυφερής και θυμωμένης συνάμα ηλικίας να εκφραστούν δημιουργικά και ελεύθερα, να νιώσουν και να συγκινηθούν… μέσα από την πρόφαση και την ασφάλεια που προσφέρει, ο κάθε ρόλος!

-Ποτέ λέμε πως ένα παιδί έχει ταλέντο- Πιστεύετε στο ταλέντο;

Ωωωωω πολύ ωραία ερώτηση, όταν την απευθύνεις και σε κάποια που εκτός από καλλιτέχνιδα είναι και μαμά! Η ετυμολογία της λέξης ταλέντο ανάγεται στην λέξη τάλαντο. Το τάλαντο όπως όλοι ξέρουμε, ήταν νομισματική μονάδα των αρχαίων αλλά και μονάδα μέτρησης βάρους. Προέρχεται από το ρήμα ταλαντεύω=σταθμίζω, ζυγίζω γι’ αυτό κι ορισμένες φορές σήμαινε «ζυγαριά»…! Πρόκειται για το φυσικό χάρισμα, την πέραν του συνηθισμένου ικανότητα και επιδεξιότητα που παρουσιάζουν ορισμένα άτομα σε έναν τομέα, συχνά ήδη από τα πρώτα στάδια της ενασχόλησής τους με αυτόν! Ναι πιστεύω στο ταλέντο μιας και αποτελεί δομικό υλικό κάποιου το να έχει ευκολία στην έκφραση για παράδειγμα… όμως δεν αρκεί! Συνήθως γιατί είναι η παγίδα, κυρίως για τους νέους, γιατί μπορεί να νιώσεις επαναπαυμένος και να γίνεις τεμπέλης! Το θέατρο, η μουσική, το τραγούδι, είναι όπως ο αθλητισμός! Χρειάζονται προπόνηση, χρειάζονται να αφιερώσεις χρόνο και ουσία! Χρειάζονται ψυχή, γιατί εκεί διευρύνεις τα όρια σου, σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά, ψυχικά, στην ολότητα της ύπαρξης σου συνεχώς! Κάνεις τη δική σου υπέρβαση και αυτό είναι για μένα εφάμιλλο της ζωής! Είναι ωραίο λοιπόν, είναι Θεόσταλτο για την ακρίβεια να έχεις ταλέντο, αλλά καλό είναι να το γνωρίζεις και να το ξεχνάς! Έχουμε ανθρώπους, που δεν είχαν το ταλέντο έτσι όπως το φανταζόμαστε, αλλά δούλεψαν πολύ και κατέκτησαν τη θέση τους, στον εκάστοτε χώρο και στη ζωή… και άλλους προικισμένους με χαρίσματα, που έμειναν στάσιμοι!!!

– Γιατί θα παροτρύνατε έναν γονιό να φέρει το παιδί του στην ακαδημία;

Για τη χαρά! Για την ελευθερία που σου προσφέρει η τέχνη να ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν… ακόμη και τον ίδιο τον αληθινό σου εαυτό! Άλλωστε το μότο μου είναι Όπου υπάρχει χαρά, υπάρχει αγάπη… όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ευτυχία!
Όπου υπάρχει ευτυχία… η επιτυχία είναι μονόδρομος! Έτσι μόνο είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε όνειρα!

– Μιλήστε μας για τους καθηγητές που αναλαμβάνουν τη διδασκαλία

Είναι από τη μία πολύ δύσκολο να μιλάς για τους ανθρώπους που αγαπάς, όμως και η αγάπη, όπως και ο έρωτας εμπεριέχουν το θαυμασμό! Θα βρείτε ολοκληρωμένα τα βιογραφικά μας στην επίσημη σελίδα του Πανιωνίου https://www.panionios.gr/ορφέας όμως για το Γιώργο και για τον Δημήτρη τί να σας πρωτοπώ!

Ο Γιώργος Τζιουβάρας ή αλλιώς γνωστός στο χώρο μας ως Tenorman έχει χαρακτηριστεί από την Καθημερινή με ένα σχόλιο που μου αρέσει πολύ και τον περιγράφει απόλυτα ως «….Ένας καλλιτέχνης με υπερφυσικές δυνάμεις…»
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Διπλωματούχος Μονωδίας και ειδικού Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με συμμετοχές από μικρή ηλικία σε πολλές όπερες, αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. ως σολίστας!

Έχει εμφανιστεί συνολικά σε πάνω από 1200 παραστάσεις σε 22 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, μεταξύ των οποίων φημισμένα διεθνή φεστιβάλ: Secret Garden Party (LONDON), Qatar Jazz Festival (DOHA), MBP Fest (BARCELONA), Rouge Fest (PARIS), EU fest (ALGERIA), σε σημαντικά venues όπως Ronnies Scott’s Jazz Club (LONDON), Lido (BERLIN) και σε πάνω από 100 πόλεις στην Ιταλία και άλλες τόσες στην Ελλάδα με τα σχήματα του Opera Chaotique & Panik at the Opera αλλά και solo σε θεατρικές παραγωγές ή μιούζικαλ. Το 2023 κατέκτησε το διεθνές βραβείο καλύτερου τραγουδιστή και performer στο Ουζμπεκιστάν (International Uzbek Bakxshi Festival)
Έγραψε τη μουσική, κείμενα και ερμήνευσε τον ρόλο του Διονύσου σε επιτυχημένες sold – out παραγωγές στην Εθνική Λυρική Σκηνή με την διασκευή των Βατράχων του Αριστοφάνη. Πρωταγωνίστησε στην sold-out παραγωγή »Τρίτη και 13» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσ/νίκης. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα (Δ. Σαββόπουλος, Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Πασχαλίδης κ.α.) και στο εξωτερικό (Ennio Morricone, Tiger Lillies, Nouvelle Vague κ.α.)  Έχει σπουδάσει Ιταλική Φιλοσοφία στο Α.Π.Θ. και έχει συνθέσει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Το 2024 – 25 παρουσιάζει τις κωμικές σόλο παραστάσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με το νέο του σχήμα Panik at the Opera ηχογραφούν το πρώτο τους δίσκο, ενώ εμφανίστηκαν στην Αλγερία στο περίφημο διεθνές φεστιβάλ Ευρωπαϊκής μουσικής με ενθουσιώδη υποδοχή κοινού και κριτικών. Έχει συνθέσει μουσική για τις ταινίες «Λύτρωση» | “Redemption” και Δικαιοσύνη (Azima Productions)

Τον Ιούνιο του 2021 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τον τίτλο «Χαρούκι: Μαρμελάδα από χιονισμένα ρόδα» από τις εκδόσεις Απόπειρα, που ήδη έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, βρίσκεται στην 3 η έκδοση και αναμένεται η κυκλοφορία σε Αγγλικά, Γαλλικά κι Γερμανικά. Το 2022 έλαβε πανελλήνιο βραβείο για το θεατρικό του έργο «Η Εκδίκηση αγάπησε τη σιωπή», ενώ γράφει τώρα δύο νέα βιβλία.

Ο Δημήτρης Χαβρές, γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Όλα άρχισαν στα μαθητικά χρόνια, όταν ως μαθητής της Α΄ Λυκείου απέσπασε το 1ο βραβείο στο Παγκρήτιο φεστιβάλ Θεάτρου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πεισθέταιρου στις Όρνιθες του Αριστοφάνη, γεγονός που αποτέλεσε το εφαλτήριο του στην απόφαση του να ακολουθήσει σπουδές υποκριτικής! Απέσπασε υποτροφία από τον ίδιο τον Βασίλη Διαμαντόπουλο το 1994 για σπουδές στο Θεατρικό Εργαστήρι του, «Βασίλης Διαμαντόπουλος» όπου διδάχτηκε τις βασικές αρχές που διέπουν την υποκριτική τέχνη. Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία το 1995 στο πεζικό και επιλέχθηκε ως Εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά. Συνέχισε τις σπουδές του το 1996 στην ανώτερη δραματική Σχολή Βεάκη. Μετά την αποφοίτηση εξειδικεύτηκε για έναν επιπλέον χρόνο πάνω στην δραματοθεραπεία για παιδιά αλλά και για ενήλικες, εμπλουτίζοντας αυτό το κομμάτι με επιπλέον σεμινάρια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από το 1998 ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού στο Θέατρο, την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο ασπάζοντας τα λόγια του μεγάλου δασκάλου του Βασίλη Διαμαντόπουλου «Δεν πρέπει να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος από τους άλλους… θα πρέπει να γίνεις καλύτερος από τον εαυτό σου.»

Σπουδές | 1996-1999 Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη | 1993-1994 Σπουδές με υποτροφία στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου | 2002 Ερμηνεία στη γλώσσα του σώματος με την Άντζελα Μπρούσκου | 1994 Μέθοδος Stanislavski με τον Θώδ Εσπίριτου 1993 Τειρεσίας και Διαχείριση του Λόγου με την Άντζελα Μπρούσκου

Έχει παίξει περισσότερο Θέατρο και κινηματογράφο, με πολλές σπουδαίες συνεργασίες στο χώρο της εκφώνησης, δάσκαλος υποκριτικής από το 2012 & λίγες εμφανίσεις σε τηλεοπτικά σήριαλ. Θα αναφέρω περισσότερο ότι σχετίζεται με το ρόλο του ως δάσκαλος σε παιδιά και νέους!

Έχει ιδρύσει εμψυχώσει & εμπνεύσει μαζί με την Αζίμα και την Βέτα Μπετίνη, έχουν ιδρύσει την ομάδα θεάτρου και μουσικής BandaLoud, αλλά και την παιδική θεατρική ομάδα Μπανταλουντάκια, την οποία εμπνέει και εμψυχώνει δυναμικά από το 2015 έως και σήμερα. Διδάσκει σε παιδιά ηλικίας από 6 -12 ετών, εφήβους 12- 18 ετών, αλλά και ενήλικες, διατηρεί δραματοθεραπευτική ομάδα γονέων παιδιών με αυτισμό & άσπεργκερ.

Επίσης εργάζεται συστηματικά μέσω του θεατρικού παιχνιδιού με παιδιά που παρουσιάζουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Από το 2012 έως σήμερα είναι ψυχή του χώρου Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Δημιουργικής Έκφρασης AZiMA CULTURAL ART SPACE Έχει διοργανώσει σεμινάρια για παιδιά & ενήλικες
2023 | AZiMA CULTURAL ART SPACE | New Project | Summer Art Camp | Καλοκαιρινό Θεατρικό Εργαστήρι για Εφήβους | Ένα Εντατικό Project με στόχο τη Δημιουργία μιας Θεατρικής Παράστασης από το Α έως το Ω | “Απρόσμενα Ζευγάρια” | Εναλλακτικοί Ρωμαίοι & Ιουλιέτες | Διάρκεια 5 Εβδομάδες Εργαστήρι & Μια Βραδινή Παράσταση
2022 – 2023 | Συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αλίμου | Διδασκαλία Υποκριτικής σε μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου για τις ανάγκες παράστασης όπερας
2017 – Σήμερα Voiceover Actor Workshop 1 & 2 Ο ηθοποιός του θεάτρου στην εκφώνηση και την μεταγλώττιση
2017 – Σήμερα Δραματοθεραπευτική ομάδα γονέων Μια ομάδα συναισθηματικής απελευθέρωσης, για γονείς παιδιών με αυτισμό & άσπεργκερ
2012 – Σήμερα Acting Art Therapy for all “You are an actor in your own way” Θεατρικό Studio
2011 – Σήμερα Μυθολογία και Αρχετυπικά πρότυπα για παιδιά Ένα δραματοθεραπευτικό θεατρικό παιχνίδι ρόλων για παιδιά, σχεδιασμένο για να ανακαλύψουμε δυναμικές ποιότητες, συναισθήματα καθώς και την δύναμη της πρόθεσης!
2011 – Σήμερα Μυθολογία και Αρχετυπικά πρότυπα για ενήλικες Ένα δραματοθεραπευτικό, διαλογιστικό, θεατρικό παιχνίδι ρόλων για ενήλικες υψηλών απαιτήσεων!
2009 – Σήμερα Η Ενέργεια του ρόλου επί σκηνής απευθείας σε θέατρα

Εμπειρία Εθελοντισμού Κάθε χρόνο μαζί με τους συνεργάτες του από το AZiMA CULTURAL ART SPACE διοργανώνουν παραστάσεις, αλλά και workshop, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη 1ης ανάγκης για κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες, ή για το κοινωνικό παντοπωλείο, για τον Ερυθρό Σταυρό.
2023 Με την Θεατρική ομάδα Εφήβων του AZiMA CULTURAL ART SPACE
Παράσταση Ιούλιος 2023 & Οκτώβρης 2023 | Απρόσμενοι Ρωμαίοι & Ιουλιέτες
2022 – 2023 Συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αλίμου | Διδασκαλία Υποκριτικής σε μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου για τις ανάγκες παράστασης όπερας
2019 Παραγωγή, Σκηνοθεσία και Διδασκαλία, Συγγραφή, «Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είναι Μπανταλούντες» εμπνευσμένο από τον Σαίξπηρ και το Ελισαβετιανό Θέατρο, με την παιδική του ομάδα θεάτρου και μουσικής, «Μπανταλουντάκια» στον Πολιτιστικό χώρο Γαλαξία στην πλατεία Ν.Σμύρνης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο Νέα Σμύρνης
2018 Παραγωγή, Σκηνοθεσία και Διδασκαλία, Διασκευή στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, με την παιδική του ομάδα θεάτρου και μουσικής, «Μπανταλουντάκια» στον Πολιτιστικό χώρο Γαλαξία στην πλατεία Ν.Σμύρνης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο Νέα Σμύρνης
2016-2017 Σκηνοθεσία και διδασκαλία εναλλακτικής Χριστουγεννιάτικης Παράστασης στο 4ο Δημοτικό Ν.Σμύρνης «Να γίνουμε αγάπη» συγκεντρώνοντας τρόφιμα για 15 οικογένειες του σχολείου

 – Ο καλλιτέχνης γεννιέται ή – επιτρέψτε μου- την περιγραφή «δημιουργείται», τον δημιουργούν

Μεγαλώνοντας, νιώθω πως είναι ένας συνδυασμός των δύο… ο άνθρωπος γεννιέται με το δομικό υλικό του, όμως χρειάζεται το κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον που θα του επιτρέψει, να ανακαλύψει το ταλέντο και το θέλω του δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσουν οι σπόροι που υπήρχαν, ή που δόθηκαν! Το να μεγαλώνεις και να αναπτύσσεσαι σ΄ ένα περιβάλλον που σε πιστεύει, σου δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα της ολοκλήρωσης ως ύπαρξη! Πρέπει επιτακτικά να στηρίζουμε και να εμπνέουμε τα παιδιά μας να πειραματίζονται μέσα στις τέχνες… γιατί αντιθέτως στη ζωή παίζουμε τις περισσότερες φορές prima vista, δηλαδή χωρίς πρόβα! Ας δημιουργήσουμε την πιο φωτεινή εκδοχή του εαυτού μας!!!

-Αλήθεια; Τι σημαίνει η Νέα Σμύρνη για εσας;

Η Νέα Σμύρνη είναι η γειτονιά που ρίζωσα με τη μαμά μου και τη γιαγιά μου ως παιδί χωρισμένων γονιών! Πήγα σχολείο. Έκανα φίλους καρδιάς, ερωτεύτηκα, έκανα την επιχείρηση μου, έγινα σύντροφος, μαμά! Ρίζωσα τη δική μου οικογένεια! Περπατάω στην πλατεία, στο άλσος, στους δρόμους και ανταλλάσσω χαμόγελα, ματιές, καλημέρες και γέλια με τους ανθρώπους της! Ως μια συνοικία ξεριζωμένων ανθρώπων, η τέχνη, αυτή που έφεραν μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές, τα ποιήματα και τις διηγήσεις τους, ήταν ο πλούτος των ανθρώπων που την κατοίκησαν, η κληρονομιά τους, που έγινε δική μας! Σέβομαι την ιστορία αυτού του τόπου και είμαι περήφανη που παραμένει ζωντανό ένα κομμάτι αυτής της κληρονομίας μέσου του Πανιωνίου και του Ορφέα που πάμε να αναβιώσουμε! Αληθινά με συγκινεί! Με κινητοποιεί δηλαδή αυτή η συγκίνηση να θέλω να δημιουργήσω με το Δημήτρη και το Γιώργο, έχοντας τόση αγάπη και εμπιστοσύνη από την Πανιώνια οικογένεια, κάτι που όταν πια δεν θα είμαι εδώ, θα έχει να διηγείται η κόρη μου, εύχομαι στα εγγόνια και τα δισέγγονα μου! Μιας και είμαι ακόμη νέο κορίτσι χαχαχαχαχααχα!

– Κλείνοντας. Είστε Performer, ηθοποιός, σκηνοθέτης, δασκάλα υποκριτικής τέχνης, τι εύχεστε αλήθεια να συμβεί στον κόσμο αυτό, που θα ομόρφυνε τη ζωή των παιδιών.

Εύχομαι να ακολουθεί ο καθένας την αλήθεια του, αυτή που είναι ελεύθερη από προσδιορισμούς, αυτή που δεν χρειάζεται να πεις πολλά λόγια… ίσως και τίποτα γιατί φωτίζει από μέσα προς τα έξω, από την καρδιά και από τα μάτια! Το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες στη ζωή είναι η αληθινή χαρά, είναι η αγάπη και είναι ανεξάντλητη πηγή ενέργειας η χαρά! Όλα γίνονται για την χαρά, όλα τα επιζητούμε για την χαρά, όμως δεν εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας στη χαρά, ίσως γιατί δεν εκπαίδευσε και εμάς κανείς! Ένα χαρούμενο παιδί, θα γίνει ένας δημιουργικός ενήλικας, ένας ευτυχισμένος άνθρωπος! Ο χαρούμενος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη να βλάψει, να μειώσει κανέναν γιατί έχει πάρει τι θέση του δεν χρειάζεται να την κλέψει από κανέναν!!! Η Ελπίδα μου είναι οι νέοι για αυτό και είμαι περιτριγυρισμένη από παιδιά και νέους ανθρώπους!!! Για αυτό και αφιερώνω τη ζωή μου στα παιδιά, ειλικρινά, με χαρά και από καρδιάς!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ