Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Lamda Development- Όμιλος Προκοπίου: Συμφωνία για επένδυση 120 εκατ. € στο Ελληνικό

H Lamda Development S.A. με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 17.09.2024 υπέγραψε συμβόλαιο αγοραπωλησίας με την εταιρεία Skiti Enterprises Company Limited, συμφερόντων της οικογένειας του Γιώργου Προκοπίου, για την πώληση οικοπέδων εντός του Έργου του Ελληνικού, προς ανάπτυξη οικιστικών και γραφειακών χώρων, όπως επίσης και εκπαιδευτικού ιδρύματος με διεθνές πρόγραμμα. Tο συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται 120 εκατ. €, ενώ η συνολική επένδυση της ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 500 εκατ. €.

Η επένδυση προβλέπεται ότι θα συνδράμει στην επιτάχυνση του ρυθμού ολοκλήρωσης της ανάπλασής του. Τα οικόπεδα βρίσκονται απέναντι από το Γκολφ της Γλυφάδας και η συνολική μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση είναι 85.658 τ.μ.

Οι επιτρεπόμενες χρήσεις είναι: (α) 30.000 τ.μ. για οικιστικές αναπτύξεις για τις οποίες το μέσο τίμημα συναλλαγής ανέρχεται περίπου στα € 2.100 ανά τ.μ. οικοδομήσιμης επιφάνειας, (β) 35.658 τ.μ. για αναπτύξεις χώρων γραφείων με μέσο τίμημα συναλλαγής στα 1.150 € ανά τ.μ., και (γ) 20.000 τ.μ. για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με μέσο τίμημα συναλλαγής στα 850 € ανά τ.μ.

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, ότι, εκτός από το κόστος υλοποίησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος, η αγοράστρια εταιρεία αναλαμβάνει και το κόστος των προβλεπόμενων έργων υποδομών εντός των οικοπέδων, τα οποία εκτιμώνται σε 150 € ανά τ.μ.

Η αξία των οικοπέδων στα βιβλία του Ομίλου LAMDA Development την 30ή Ιουνίου 2024 ανερχόταν σε 37 εκατ. €. Ο Όμιλος αναμένεται να αναγνωρίσει λογιστικό κέρδος προ φόρων ποσού περίπου 82 εκατ. € (περιλαμβανομένων των εξόδων συναλλαγής), ενισχύοντας περαιτέρω την κερδοφορία και ρευστότητα του έργου του Ελληνικού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ