Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Επετειακές οι φετινές 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

(Επιμέλεια Άγγελος Πολύδωρος)

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή των Νυχτών Πρεμιέρας, Λουκά Κατσίκα, παρουσία της Προέδρου της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών Μαρίας Μπόμπολα. H Γενική Διευθύντρια Τατιάνα Παππά, και ο Λουκάς Κατσίκας, υποδέχτηκαν το κοινό που παρακολουθούσε τη Συνέντευξη Τύπου με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο αλλά και σε ζωντανή μετάδοση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας καλωσόρισε το κοινό και προχώρησε στην παρουσίαση του προγράμματος των επετειακών 30ών Νυχτών Πρεμιέρας που έχουν την χαρά και υπερηφάνεια να φιλοξενούν φέτος ένα αληθινά πλούσιο, πολυδιάστατο, επίκαιρα πολιτικό και ξεχωριστό πρόγραμμα, γεμάτο με σπουδαίες καλλιτεχνικές κινηματογραφικές προτάσεις και τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς από όλο τον κόσμο.

To 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας κάνει πανηγυρική έναρξη την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον Χρυσό Φοίνικα των φετινών Καννών, το ANORA του Σον Μπέικερ, ευγενικής παραχώρησης της εταιρίας Tanweer.

Η δε αυλαία της φετινής διοργάνωσης θα πέσει τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 στο ΠΑΛΛΑΣ με την Τελετή Λήξης και την Απονομή των Βραβείων των Διαγωνιστικών Τμημάτων του Φεστιβάλ και την πανελλήνια πρεμιέρα ενός από τα κινηματογραφικά γεγονότα της χρονιάς: της ταινίας ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ (THE ROOM NEXT DOOR) του Πέδρο Αλμοδόβαρ που θα κυκλοφορήσει από την εταιρία Feelgood.

INFO
Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το επετειακό 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες των social media: Facebook AIFF, AIFF Instagram, Cinemagazine Instagram, Tiktok, Twitter.
Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, CINOBO ΟΠΕΡΑ Ι & ΙΙ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΑΒΑΝΑ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και ΠΑΛΛΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ