Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Γ. Ιωακειμίδης για Ελληνικό: «Το ότι το “έγκλημα” έγινε δεν σημαίνει ότι πρέπει να το συνεχίσουμε»

Διατεθειμένος να συζητήσει μια σειρά αλλαγών, προτάσεων και λύσεων στο θέμα του «Ελληνικού» δηλώνει ότι είναι ο επικεφαλής της παράταξης Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης, Γιώργος Ιωακειμίδης, ζητώντας από την Περιφέρεια Αττικής «να μην είναι “εύκολη” και να λέει ναι σε ό,τι της ζητείται».

Ακολουθεί η τοποθέτησή του:

«Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μιλήσαμε για τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά αλλά και για την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής του Ελληνικού.

Για αυτήν την τεράστια επένδυση που θα επηρεάσει χιλιάδες κατοίκους στα νότια και όχι μόνο, δεν μπορεί να γνωμοδοτούμε μεμονωμένα και αποσπασματικά “Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων”. Θέση μας είναι οι όποιες αποφάσεις για περιβαλλοντικές εγκρίσεις να αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να μην τεμαχίζονται σε πολλά μικρά κομμάτια. Το ότι το “έγκλημα” έγινε δεν σημαίνει ότι πρέπει να το συνεχίσουμε. Αγοράστηκε η γη σχεδόν τσάμπα και πουλιέται πολλαπλάσια ως οικόπεδα σε βάρος του Δημοσίου, σε βάρος όλων μας.

Ως Παράταξη ζητάμε η Περιφέρεια Αττικής να μην είναι «εύκολη» και να λέει ναι σε ό,τι της ζητείται. Εμείς ως Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης λέμε όχι.

Εάν η Κυβέρνηση ακούσει τους γενικότερους προβληματισμούς και επανεξετάσει τη στάση της θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε μια σειρά αλλαγών, προτάσεων και λύσεων στο θέμα του “Ελληνικού”. Εάν συμπαραστάτης ήταν και η Περιφέρεια, ώστε να πίεζε σε αυτή την κατεύθυνση θα λέγαμε μπράβο. Αν όμως η Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής είναι υποχρεωμένη με ή χωρίς εισαγωγικά να λέει ναι σε αυτά που της ζητούνται εμείς ως παράταξη είμαστε αντίθετοι. Και αυτή είναι η διαφορά μας.

Διαφωνούμε ριζικά με τι γίνεται εκεί. Ακόμα και η πρόσβαση στην περιοχή όταν κατοικηθεί θα είναι αδύνατη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Δήμαρχοι της περιοχής εκφράζουν επιφυλάξεις και προβληματισμούς.

Αν συμπεριλάβουμε την υπέρμετρη δόμηση της περιοχής, το καζίνο, την αυξημένη επισκεψιμότητα καθώς και την ενδεχόμενη ύπαρξη ιδιωτικού κολλεγίου φανταζόμαστε τις συνέπειες. Προεκλογικά είχαμε προτείνει τη σύνταξη μελέτης με διάφορα σενάρια αύξησης του πληθυσμού με αρκετές παραμέτρους και πως θα επηρεάσουν το κυκλοφοριακό δίνοντας ακόμα και τις λύσεις που θα προκύψουν. Νοιαζόμαστε για τους κατοίκους της Αργυρούπολης, της Γλυφάδας, του Ελληνικού και των άλλων Δήμων της περιοχής, οι οποίοι θα επωμιστούν το κόστος της δύσκολης πρόσβασης από και προς το σπίτι τους.

Σε ένα λοιπόν πολύπαθο Αττικό Τοπίο, που ακόμα μας ανέχεται, το Ελληνικό αντί να αποτελέσει την ανάσα για το Λεκανοπέδιο, μεταβάλλεται με την ανάπλαση του σε ένα ακόμα δυσεπίλυτο πρόβλημα, με άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ