Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Σε νέο χώρο θα πάει το 5ο ΚΑΠΗ – Εκδήλωση για την 3η Ηλικία στο Στρογγυλό στις 9/10

«Οι άνθρωποι της 3ης Ηλικίας αποτελούν βασικό πυλώνα της κοινωνίας μας και συμβάλλουμε στην αξιοπρεπή διαβίωση τους», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, κατά την επίσκεψή του στο 5ο ΚΑΠΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του ΚΑΠΗ και να τους ενημερώσει για ζητήματα που αφορούν στην περιοχή τους, καθώς και την καθημερινότητα τους, ενώ τους έκανε γνωστό ότι σύντομα θα μετακινηθούν σε νέο χώρο που θα είναι πιο σύγχρονος και λειτουργικός.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας ο κ. Μαμαλάκης ενημέρωσε επίσης ότι στις 9 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Στρογγυλό, ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία με τη συμμετοχή και της Χορωδίας των ΚΑΠΗ.
Οι ηλικιωμένοι είναι πυλώνας της κοινωνίας μας, τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα για τους Ηλικιωμένους αποτελεί μια αφορμή για να αποδώσουμε τιμή σε πρόσωπα οικεία, στον παππού, τη γιαγιά, τον πατέρα, τη μάνα και σε όλους εκείνους που ο χρόνος τους κατατάσσει στην Τρίτη Ηλικία. Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας η έμπρακτη έκφραση της ευγνωμοσύνης μας, τόσο για τα ηθικά εφόδια, όσο και για τις αξίες που μας κληροδότησαν για μια καλύτερη κοινωνία. Ως δημοτική Αρχή έχουμε στις προτεραιότητες μας τη δρομολόγηση σειράς δράσεων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, με έμφαση στην πρόληψη στον τομέα της υγείας, αλλά και στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής τους προκειμένου να ενισχύσουμε σημαντικά το δίχτυ προστασίας γύρω τους. Προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργούν και τα ΚΑΠΗ του δήμου μας τα οποία εδώ και 4 δεκαετίες προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ηλικιωμένους κατοίκους μας».

Όπως επισήμανε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθανάσιος Μπαμπάνας, «ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνία, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών και δράσεων που στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Τα ΚΑΠΗ αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες αυτού του δικτύου, προσφέροντας στους ηλικιωμένους τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν, να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες και να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας και φροντίδας».

Διαβάστε επίσης: Στ. Μαμαλάκης: «Συγκροτούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης για τα αδέσποτα»

Ειδήσεις από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ