Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

ΣΕΑΑΝ: Συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ για την Ειδική Αγωγή

Με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, στις 3μμ, αντιπροσωπεία των Ατόμων με Αναπηρία. Αντικείμενο της συνάντησης, τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και οι εκατοντάδες ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτήρια όσο και σε προσωπικό, υγειονομικό και εκπαιδευτικό.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, ειδικά σχολεία έκλεισαν, παιδιά με αναπηρία περιμένουν ακόμα το σχολικό τους για να πάνε σχολείο, σχολεία χωρίς νοσηλευτές, με παιδιά που περιμένουν μάταια την παράλληλη στήριξη, παιδιά που στοιβάζονται στα 25αρια και 30αρια τμήματα στην λογική του κόστους οφέλους… «Τα σχολεία χρέπια, γονείς που δεν μπορούν να πάνε για δουλειά επειδή το παιδί τους δεν μπορεί να πάει σχολείο καθώς δεν υπάρχει μεταφορά ή προσωπικό να το υποδεχτεί, όπως τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Πυλαίας που έκλεισε, του μοναδικού ειδικού σχολείου για αυτισμό στην Θεσσαλονίκη, και τα παιδιά μένουν στα σπίτια τους ή τα παιδιά των πολλαπλά αναπήρων στο Αιγάλεω. Παιδιά που παθαίνουν κρίση επειδή παραμένουν αβοήθητα σε ένα τμήμα με 28 μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη», καταγγέλλουν.

Οι εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ καλούν τους φορείς που στήριξαν την κινητοποίηση, ιδιαίτερα τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων και των εκπαιδευτικών, στο email seaanamea@gmail.com να στείλουν κείμενα – προτάσεις για να προβληθούν στην συνάντηση και στα τηλέφωνα 6977325257, 6972510719, 6983117770. Θα υπάρξει συνεννόηση για ότι άλλο σχετικό με την συνάντηση. «Δύναμή μας είναι η μεγάλη στήριξη της πρωτοβουλίας και των διεκδικήσεων της πανελλαδικής κινητοποίησης, γειωμένη με τα προβλήματα της ειδικής αγωγής και την ανάγκη γονιών, παιδιών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων, των οικογενειών μας», σημειώνουν.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», και λοιπών φορέων.

Διαβάστε επίσης: «Τα παιδιά μας πηγαίνουν σε ακατάλληλα σχολεία», φωνάζουν οι γονείς παιδιών με αναπηρίες – Ετοιμάζεται κινητοποίηση το Σάββατο 28/9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ