Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, έμμεση ή άμεση, στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού»

«Η γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά.
Η ανακοίνωση
«Η γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο.
Το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ, με την αμέριστη έμπρακτη στήριξη του μπλοκ των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ, αποτελεί την εμπροσθοφυλακή σε μία ευρύτερη σύγκρουση που, στο θεμέλιό της, έχει την ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ απέναντι στο ενδεχόμενο να απειληθεί, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η θέση των ΗΠΑ στον διεθνή συσχετισμό δύναμης. Σε πλήρη, ουσιαστικά, ταύτιση με την κλιμάκωση της σύγκρουσης κινείται και η ΕΕ.
Οι ευρωατλαντικές δυνάμεις συμβάλουν στη γενίκευση του πολέμου, υποκρίνονται και εγκληματούν. Την ίδια στιγμή που διακηρύσσουν την προσήλωσή τους στο διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές άξιες, επικαλούνται την απερίγραπτη δικαιολογία για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και στήνουν μία αδιανόητη προπαγάνδα για να νομιμοποιήσουν τις εγκληματικές πολεμικές ενέργειες του Ισραήλ, που, μέχρι τώρα, έχουν σαν συνέπεια δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην Γάζα και στην Δυτική Όχθη, κυρίως αμάχους, πάνω από 1000 νεκρούς στο Λίβανο, εκατομμύρια εκτοπισμένους. Δεν λένε λέξη για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, υποστηρίζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, τη Συρία και την Υεμένη, τροφοδοτούν την Ισραηλινή πολεμική μηχανή.
Η ακροδεξιά, εγκληματική κυβέρνηση του Ισραήλ επιδιώκει την γενίκευση του πολέμου στην Μέση Ανατολή. Το δόγμα της είναι ο διαρκής πόλεμος, όπως με ευθύτητα διακηρύσσει  η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της. Η διαφαινόμενη όξυνση  της ισραηλινής στρατιωτικής επιθετικότητας, μετά την αναμενόμενη στρατιωτική απάντηση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους, καθιστά πιθανή την έμμεση εμπλοκή των νατοϊκών χωρών,  με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που, από κοινού με τα φιλονατοϊκά, ευρωατλαντικά και φιλοϊσραηλινά κόμματα της συστημικής αντιπολίτευσης, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στον εγκλωβισμό της Ελλάδας στο πολεμικό επιθετικό τρίγωνο Ουάσιγκτον – Βρυξέλλες – Τελ Αβίβ. Ήδη με ευθύνη της κυβέρνησης έχει διατεθεί ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος της Ελλάδας στις υπηρεσίες της Ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής, δηλαδή στην προετοιμασία για τη γενίκευση του πολέμου στην γειτονιά μας. Σούδα, Άκτιο, Ανδραβίδα κ.α. εντάσσονται στον κατάλογο των στρατιωτικών διευκολύνσεων και εμπλέκουν τη χώρα μας σε ένα άκρως επικίνδυνο παζλ. Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχώς αναμασά ότι είμαστε «πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας», όλη η εξωτερική πολιτική της χώρας τοποθετείται ενάντια στα συμφέρονται του λαού, στην υπηρεσία των πολεμοκάπηλων δυνάμεων, που υπηρετούν με δογματική προσήλωση αναθεωρητικές πολιτικές, σκοτώνουν αμάχους, οι μυστικές τους υπηρεσίες δολοφονούν αντιπάλους πολιτικούς ηγέτες, υλοποιούν και στηρίζουν πολιτικές γενοκτονίας.
Απαιτείται:
• Να σταματήσει η Ελλάδα να παρέχει  στρατιωτικές διευκολύνσεις σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ.
• Άμεση διακοπή σχέσεων με το Ισραήλ
• Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, έμμεση η άμεση, στην πολεμική σύγκρουση
• Στήριξη και ανθρωπιστική βοήθεια, φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες στα θύματα του πολέμου στην Παλαιστίνη.
• Ένταση όλων των αλληλέγγυων ειρηνικών πρωτοβουλιών από κοινωνικούς και  συνδικαλιστικούς φορείς για τη στήριξη του Παλαιστινιακού αγώνα
• Συνεχής αγώνας για αξιοπρέπεια και μόνιμη και διαρκή ειρήνη με δικαιοσύνη.
• Άμεσος τερματισμός της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού – Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, στη βάση του διεθνούς δικαίου
Στις επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνονται, απέναντι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και στο αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής από το κράτος του Ισραήλ και του αμερικανονατοϊκού άξονα, αλλά και στην εγκληματική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι απαραίτητη, αλλά και εφικτή, η κοινή δράση των ριζοσπαστικών, αντιϊμπεριαλιστικών και φιλειρηνικών  δυνάμεων, για ένα νέο εφαλτήριο αγώνων με όραμα την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους λαούς της περιοχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ