Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Το Πάρκο Ασυρμάτου στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη – Μαμαλάκη

Η ανάπλαση του Πάρκου Ελευθέριος Βενιζέλος ή Ασυρμάτου – όπως το γνωρίζουν οι παλαιότεροι, είναι ένα από τα μεγάλα έργα που αναμένουν όχι μόνο οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου, αλλά και όλων των περιοχών των Νοτίων Προαστίων, καθώς είναι το τρίτο μεγαλύτερο – μετά το Ελληνικό και το Νιάρχος – στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί μειοδότης που θα αναλάβει το έργο. Παράλληλα, η δημοτική Αρχή Αγίου Δημητρίου επανεξετάζει τους όρους παραχώρησης (για 25 χρόνια – έχουν ήδη παρέλθει τα 5) του Πάρκου από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον Δήμο.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης.

Μάλιστα, οι όροι παραχώρησης του Πάρκου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα της συζήτησης. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τις προοπτικές αξιοποίησης αυτού του σημαντικού χώρου πράσινου και αναψυχής και ζήτησε τη στήριξή του.
Ο κ. Χατζηδάκης, εξέφρασε την κατανόησή του για τα αιτήματα του Δήμου και δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα θέματα που εμπίπτουν στον τομέα ευθύνης του. Επιπλέον, τόνισε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αίτημα ενίσχυσης των χρηματοδοτικών πόρων του Δήμου

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μαμαλάκης παρουσίασε στον υπουργό και τις προτεραιότητες του Δήμου, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των χρηματοδοτικών πόρων για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Στέλιος Μαμαλάκης επισήμανε: «Η συζήτηση με τον κ. Χατζηδάκη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον Υπουργό τις προκλήσεις και τις ανάγκες του Δήμου μας και να συζητήσουμε τρόπους συνεργασίας για την επίλυσή τους. Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε σημαντικά έργα προς όφελος της κοινωνίας μας».

Διαβάστε επίσης: Σε νέο χώρο θα πάει το 5ο ΚΑΠΗ – Εκδήλωση για την 3η Ηλικία στο Στρογγυλό στις 9/10

Ειδήσεις από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ