Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο για τις ελλείψεις στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 2μμ στον Δήμο Δάφνης Υμηττού (Ελλης 16 και Κανάρη, Δάφνης) διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης Δάφνης – Υμηττού, Νέου Κόσμου, Αγίου Αρτεμίου, για τις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού στα σχολεία της περιοχής.

Το θέμα συζητήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης να μιλούν για σοβαρές ελλείψεις κτιριακές, προσωπικού και αναλωσίμων.

«Ακόμα και το χαρτί υγείας έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση…», τόνισε ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημειώνοντας: «Η σημερινή κατάσταση στα σχολεία είναι απαράδεκτη. Έχουν σταλεί λίστες από σχολεία που ζητούν μέχρι και γάντια μιας χρήσης. Εμείς λέμε να μην πάει κανείς και να τα διεκδικήσουν από εκεί που πρέπει οι διευθυντές με τους συλλόγους. Οι σχολικές υποδομές δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη».

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσαν ότι στηρίζουν το αίτημα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης – Υμηττού με μονοθεματική Ημερήσια Διάταξη τα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου. «Να γίνει μια συνολική συζήτηση και να μπει σχεδιασμός για το σύνολο της σχολικής κοινότητας, σχεδιασμός τέτοιος που θα εξασφαλίζει ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας, αντίστοιχο των τεχνολογικών δυνατοτήτων του 2024», είπαν.

Για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τον Δήμο ανέφεραν ότι η κατάσταση στους ελεύθερους χώρους είναι χειρότερη, καθώς «και επίσημα πια, δεν υπάρχουν. Μετά τα άλση που είναι όλα σε άθλια κατάσταση, τους σχεδιασμούς για το “κυβερνητικό πάρκο” στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, το λουκέτο στο Δημοτικό Στάδιο Υμηττού στον λόφο Κοπανά ήρθε η σειρά να κλείσει και ο χώρος άθλησης / κολυμβητήριο στη ΣΕΦΑΑ. Αφού οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές άφησαν τις εγκαταστάσεις να ρημάξουν εδώ και πολλά χρόνια, έρχονται τώρα να μας πουν… ότι τα κλείνουν για την δική μας ασφάλεια».

 

Διαβάστε επίσης: Κινητοποιήσεις για το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού

Ειδήσεις από τον Δήμο Δάφνης Υμηττού στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ