Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Χρονογράφημα: Ατυχείς οι προτάσεις Μητσοτάκη

Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Eίτε είπε, είτε δεν είπε στον λόγο του ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν ένα και το αυτό, το αυταπόδεικτο μηδενικό. Μας ανακοίνωσε ότι θα πάρουμε από τις αρχές του είκοσιπέντε 2,2 έως 2,5% αυξήσεις στις συντάξεις μας. Μας κορόιδεψε μέσα στα μούτρα μας.

Έχουμε πλέον συγκριτικά στοιχεία για να του τρίψουμε στη μούρη. Φαίνεται πως θέλει να συνεχίσει να δίνει τον πακτωλό των αυξήσεων στους εφοπλιστές και στους βιομήχανους. Εμείς δεν το δεχόμαστε και θέλουμε τα λεφτά ΜΑΣ, εδώ και τώρα. Έτσι μάθαμε, αυτό θα απαιτήσουμε. Να δοθεί άμεσα το χρήμα στο λαό, σε όλο τον λαό, και να αρχίσει από τον λαό του δημοσίου τομέως. Να σταματήσει η αδικία του κ. Μητσοτάκη εις βάρος αυτών που σηκώνονται χαράματα και τρέχουν σαν κυνηγημένοι στην υπηρεσία τους για να εξυπηρετηθεί ο πάμπλουτος περιπτεράς και ο αχρείος εστιάτωρ που κονομάει εκατομμύρια κάθε εβδομάδα χωρίς ενδείξεις και αποδείξεις και έτσι μας κλέβει διπλά. Θάνατος στους φοροφυγάδες, δικαιοσύνη και μεγαλύτερες άδειες στους αδικοχαμένους δημοσίους υπαλλήλους. Μέχρι και 7 μήνες άδειες ετησίως, όπως γίνεται με τους εκπαιδευτικούς. Όχι παίζουμε! Οι εμπαιγμοί για νυχτερινά ψίχουλα να μας λείπουνε, να δοθεί αμέσως το χρήμα στον λαό. 

Δεν διδάχτηκε τίποτα από το παρελθόν ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν είδε τις αυξήσεις που χορηγούσε ο οικονομολόγος Andreas κάθε εβδομάδα, δεν διδάχθηκε τίποτα; Κάθε Παρασκευή βράδυ ανακοινώνονταν οι υποτιμήσεις της δραχμής και κάθε Δευτέρα πρωί εμφανίζονταν οι νέες τιμές των προϊόντων και αυθημερόν οι προσαρμογές της αυτόματης τιμαριθμικής προσαρμογής, γατόνι ο άνθρωπος. Ο πληθωρισμός έτρεχε σαν τον παλαιό Bikila Abebe του μαραθωνίου δρόμου στη Ρώμη και στο Τόκιο το 1964. 

Εμείς τότε τίποτα, ακλόνητοι στις γνώσεις του επιστήμονος από το Σικάγο. Αλλωστε εκεί είχαν διαπρέψει και οι περίφημοι Al Capone και John Dillinger, αλάνθαστοι δάσκαλοι. Όποιος διαφωνούσε μαζί τους απολάμβανε τα ραδίκια από την κάτω μεριά του φυτού. Από τέτοιους επιστήμονες γεωπόνους έμαθε την οικονομολογία ο γνωστός εμπνευστής της ΑΤΑ. Έτσι σώθηκε όλη η χώρα και κυρίως οι διπλοπενιές.

Αυτά κύριε Μητσοτάκη δεν τα διδαχθήκατε και τώρα υποφέρει ο λαός μπροστά στη φέτα και το κεφαλοτύρι. Αφήστε για λίγο τις πομφόλυγες και ξεκινήστε από τη μείωση των ωραρίων εργασίας και την παράλληλη αύξηση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Αν δεν σας βγαίνουν οι αριθμοί σκεφθείτε και την Deutsche Bank, δεν είναι κακή λύση. O μακαρίτης οικονομολόγος την χρησιμοποιούσε κατά κόρον και κατά φόρον, ήταν εμβριθής αναλυτής των οικονομικών θεμάτων και κυρίως της πτώχευσης των εργοστασίων και των τραπεζών.

Και καλά τους έκανε, έπαιρνε τα χρήματα και τα έδινε στον εργάτη και τον απεργό. Χορτάσαμε απεργίες και άφθονο χρήμα, οι τραπεζικοί είχαν κλείσει κάποια περίοδο τις τράπεζες για περίπου δύο μήνες. Εμπνευσθείτε κύριε Μητσοτάκη από τους ένδοξους εκείνους μήνες και μοιράστε το χρήμα στο λαό. Κάντε το εσείς για να μην σας προλάβουν κάποιο άλλοι πιο ξεκούραστοι και με σπουδαία οράματα. Vive le peuple!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ