Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Νέα Σμύρνη: Γονείς κατά των συμπτύξεων σχολικών τμημάτων – Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις γονέων κατά των συμπτύξεων σχολικών τμημάτων ξεκίνησαν και στη Νέα Σμύρνη. Μάλιστα πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης, σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε σχολεία του Δήμου.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, η έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς ξεκίνησε με σοβαρές ελλείψεις και σημαντικά προβλήματα για την εκπαιδευτική κοινότητα. «Η αιφνιδιαστική και ταυτόχρονα απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να προχωρήσει αδικαιολόγητα σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων – άνω των 1000 στο σύνολο της Επικράτειας – έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, η συγκεκριμένη απόφαση – σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα τεράστια κενά σε διδακτικό και βοηθητικό εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και την εν μέσω θέρους (με κλειστά σχολεία) απόφαση περί μη συνυπολογισμού στο σχηματισμό των τμημάτων των περιπτώσεων με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες (πολλές εκ των οποίων χρήζουν παράλληλης στήριξης) – ναρκοθετεί στον πυρήνα της την ίδια την εκπαιδευτική
διαδικασία», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Όπως αναφέρουν οι γονείς, η εκπαιδευτικά και κοινωνικά επιζήμια κυβερνητική απόφαση συγχώνευσης τμημάτων είχε άμεσο αντίκτυπο και στα Γυμνάσια της πόλης, εφόσον στο 1ο , στο 6ο και στο 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, οι μαθητές και οι μαθήτριες εξαναγκάζονται να περάσουν τη σχολική χρονιά «στοιβαγμένοι» σε πολυπληθή τμήματα, εξαιτίας της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής απορρύθμισης» και απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με δεδομένο ότι η υπερσυσσώρευση μαθητών στις σχολικές αίθουσες αποτελεί ευθεία επίθεση στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και υποκρύπτει μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών, οι γονείς κάλεσαν τον Δήμο Νέας Σμύρνης και το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί αρωγός – στηρίζοντας ουσιαστικά – τις διεκδικήσεις τους και να τοποθετηθεί επίσημα κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία της Νέας Σμύρνης, ώστε να ενταθεί η πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προς την Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκέντρωση έξω από το 2ο Δημοτικό

Το πρωί της Δευτέρας, γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης. Όπως αναφέρουν, αντί να ιδρυθούν τρία τμήματα της Α’ τάξης, έγιναν δύο με την απομάκρυνση τριών παιδιών σε όμορα σχολεία. Έτσι προέκυψαν δύο 25άρια τμήματα στην Α’ τάξη, στα οποία φοιτούν και παιδιά με διαγνώσεις για ειδικές εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες.

«Αυτή η υπερβολική συγκέντρωση μαθητών δυσκολεύει τόσο τους εκπαιδευτικούς να επιτελέσουν το έργο τους αποτελεσματικά, όσο και τα παιδιά να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη στην ευαίσθητη πορεία της ένταξής τους», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους. Ζητούν άμεσα τη δημιουργία τρίτου τμήματος για την Α’ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνη, για την αποσυμφόρηση και την καλύτερη εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών.

Διαβάστε επίσης: Το 2027 παραδίδεται το «Κλειστό» της Αρτάκης

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ